Kalle på norska

Donald Duck, Bestemor Duck med Guffen, Onkel Skrue och Ole, Dole och Doffen. Det är gänget, det, och vi har umgåtts hela dagen. Vi, Fiaspelet och fjorton kilo vindruvor. Det är skönt att hänga med barn när man ser aktivitetslistan. Mindre skönt när man brottas med en uppmärksamhetstörstig femåring var tionde minut och all övrig tid ägnas åt en prepubertal smågangster till elvaåring. Det är tur för dem att de etsat sig fast på djupet, storasyster- syndromet med tillhörande tortyrmoment och medfödd chefsposition uppvisas med största kärlek gentemot de små monstren. Och de är ju söta när de sover..


fY-bussen

Min resa till Oslot som jag nu är i började inte riktigt som planerat. I godan ro stod jag i gårkvall på mitt kära centrum och väntade på lokalbussen som skulle ta mig till Anna, när jag fick syn på populära Y-buss några meter bort. AH! slog det mig och tankarna vandrade tillbaks till alla nätter jag spenderat på dessa bussar med god sömn och bra filmer. Tankarna spann vidare och jag såg framför mig god frukost och kvalitetstid hos Mims i Sumpan innan vidare avfärd mot utlandet. Så resolut slängde jag blyväskan över axeln och knatade fram till chauffören, uppträdde lite trött och ynklig och hade snart ordat mig en svart plats i bussen för en ynka hundring (sånt man kanske har IQ fiskpinne då man berättar det. Men det är chaufförens problem, jag känner mig skrupelfri!). Så efter ett snabbt pyjamaspartyavbokande slog jag mig ner på se-avstånd till teven och bunkrade upp med karrapåse och extratröja, redo för en fabulosonatt. Trodde jag.
Först och främst handlade första filmen om en pojke med en påhittad vattenhäst och deras äventyr. Passande, tänkte jag efter att snabbt konstaterat att jag var den enda av totalt tio passagerare som var under 45 år. Därefter visade de Mamma Mia, filmen som jag nu sett frivilligt en gånger och ofrivilligt tretton gånger. Ungefär. Och ja, just nu står ABBA mig upp i halsen. Jag har kräkts för mindre, så att säga. Hursomhelst, då viker jag in årorna och lägger mig till rätta för att somna ifrån eländet. Tänker att klockan är ändå tolv och vi skulle inte vara framme förrän sex på morgonen, så jag förberedde mig för flera timmars sömn. Redan efter en fjuttig timme vaknar jag av att jag dregglat mig blöt som en ettåring med nya tänder på G. Hurra. Till min andra stora glädje finner jag bussen plötsligt fullsatt och alla lampor påslagna och ja, det är helt enkelt ett jädra liv. Vi har parkerat på Tönnebro Värdshus, ett ställe vars parkering jag tillbringat åtskilliga timmar under mina år som resenär. Tydligen var detta ytterligare en. Framför mig sitter Hell's Baby som med sitt djupaste och mest genomskärande röstlage drar till med en klagolåt värre än gammjudarna vid muren. I och för sig är det bara mitt vuxna förstånd som hindrar mig från att göra samma sak. Tönnebro är inte attraktivt klockan tre på morgonen. Efter vad som av samtliga resenärer upplevs som en evighet (men som säkert bara var en dryg timma...), tystnar tillslut skrutten och man hinner inbilla sig en fortsatt färd av frid. Ända tills jag i ögonvrån upptäcker familjen Trailer Trash precis bakom mig. Mamma, pappa, syster och bror. Matchvikt på tillsammans cirka ett halvt ton. Alla i frisyrer från den hemskaste 80-talstidningen. Och hela gänget lider av grav rökhosta, en aktivitet de väljer att framföra i kör för oss övriga i bussen. Först hostar pappa djupt, rossligt och ljudligt i fem-sex minuter, vartefter han skickar bollen till mamma som upprepar proceduren fast i ett lite ljusare tonläge. Syskonen bakom mig kör Hostvisan i kanon och hela familjen håller låda en dryg timme till. Tillsynes väldigt nöjda och glada. Inombords grät jag vid det här laget.

När jag klev av bussen var det i form av ett levande lik (det här har vi pratat om många gånger, hur man ser ut efter en vaken natt. Jag börjar ha rutin på det nu..) och vore det inte för att M höll öppen dörr där på morgonkvisten så hade jag hatat min förlorade hundralapp. Men nu är allt glömt och jag har haft en bra dag. Och min lillFrida är världens härligaste tjej och jag är världens stoltaste gammnanny.

Goodnite

Att utföra riktiga studentaktiviteter

Idag har jag varit student. På riktigt. Från nio till fyra i biblioteket med en ynklig halvtimmenpaus för lunch. Om ni förstått nånting av vad mitt liv egentligen går ut på, kan ni här lägga ihop ett plus ett och bli precis lika chockad som både jag och Johanna var när vi kom ut i friska luften igen. En hel dag med bara skola och på eget initiativ (typ. Tenta är tenta och måste göras, men hemtenta kan man ju välja att spara till sista minuten vilket är på fredag. Vi var tidssmarta, helt enkelt.). Jag minns knappt sist det hände.. Känns det betryggande att det är mig ni ska möta när ni ligger där och fightas om liv eller död? Jag hade varit rädd.

Jag har just bestämt mig för att köra spontant pyjamasparty hos Any med nyaste Resident Evil-spelet och två kilo lösvikt. Cool onsdagsaktivitet. Sen blir det Oslo, så vi ser när vi ses. Hörs. Skrivs.. äh skitsamma. Hejdå

Inget, om jag får be

Man kan tro att jag haft en hektisk dag med tanke på frånvaron. Haha. Jag gör ingenting och njuter av det i fulla drag! Och jag tjuväter semlor mitt på en ofettisdag. Jag ursäktar mig med att det är ett känt fakta att efter en helg full med vaknatt går det inte att känna sig annat än manglad och överkörd och utmärglad och lite som ett levande lik. Fast det är nog inte bara en känsla, man ser nog ut så också. Därför kan det vara schysst för omgivningen att jag håller mig inomhus.

Jag stickade en halv scarf igår. Imponerande insats, Hansson, och tummen upp för syjuntan!


Sticka med sticka

Jag ska snart på en sån modern uppfinning som syjunta! Kreativa bruttor med stickor och garn och tekoppar invävt i en massa skvaller. Jag tror att jag beger mig in i detta artonhundratalsfenomen för att jag vill bli lite mer traditionellt kvinnlig, jag med mina håriga ben och anti-karlfasoner. Jag vill kunna ge mina barn hemmagjorda sparkdräkter och koftor och tjocksockar under kalla vintrar. Typ. Fast just nu är jag nöjd om jag får till en tjusig grytlapp eller nåt annat simpelt. Det är nämligen tio år sedan jag sist hade en stickning i mina händer. Den gången skulle jag göra en rödsvart boaorm till mitt kusinbarn Hannele. Jag kom till nacken på ormen, sen lessnade jag och ormen blev en dammsamlare i nedersta skrivbordslådan. Bättre lycka denna gång, säger jag.

Heavy Metal Dad


Min pappa har kommit hem från Stockholmet med ett splitternytt metallknä, efter att hans gamla valt att gå i förtidspension. Nu måste han kroppsvisiteras in på bara skinnet varje gång han passerar säkerhetskontrollen på Alvik. Jag tyckte att han skulle skylla på att han piercat snoppen. Det tyckte inte mamma. Jag undrar om bara själva tanken skrämde slag på henne?

Nattmacka

När man jobbar vaknatt kan man vinka adjöss till allt vad Livet innebär. Ensam, isolerad och helprillig blir man. Det som håller en vid medvetande är dagdrömmar om olika tjocka madrassbottnar och hur många dunkuddar man ska unna sig när man äntligen får dö i en säng. Idag sov jag till klockan två, låg medvetslös i soffan till klockan fem, åt mammas paj och såg nån skithandboll på Teg. Sen var jag vipships här igen, vinkade godnatt till allt annat levande (trugade i Larsa hälften av mitt godis för att han skulle uppe med mig hälften av mitt pass. Han gick i säng halv elva. Bastard) och försöker nu att inte slänga akvariet i golvet. Det porlar nämligen väldigt ljudligt av bubbelmekanismen (jamen vem fan förväntar sig att jag ska kunna namnet på det när klockan är mitt i natten och jag aldrig ägt ett akvarium i hela mitt liv?? Lite förståelse, fanks) och om endast få timmar kommer jag sitta helt paralyserad till det jädra ljudet och på riktigt tro att jag är på spa i Thailand. Eller nåt. Och det kan aldrig sluta bra när man är övergiven och har fria händer. Plötsligt har jag förvandlat hela stället till ett hälsocentra och de boende kommer fråga var de ska betala inträde innan frukost.

Gud jag måste sluta svamla och fortsätta se film. Booooring.


Utflyktsdagen



  


När det står Eget Arbete på skolschemat och man är för odisciplinerad för att själv ta tag i saken, finns det inget som passar bättre än lite verklighetsflykt á la gympaaktiviteter från högstadiet. Upp i ottan (okej, "otta" kl elva är kanske att ta i även för oss tjugonånting), på med skrillerna och trotsa snöfallet! Vurpor, piruetter och självmål följt av varm choklad, ostmackor och Clearykaka gjorde fredagen till en frisk dag och helgen lite längre. Fantastiskt initiativ! Efter det fortsatte jag på barndomstemat med att se Disneyklassikerna om både lillhulken Herkules och krokryggen Quasimodo, tätt följt av att spela PS2 med Anie. Fast dåtidens MarioBros på åttabitars kanske inte kan jämföras med ett barnförbjudet rysarspel som får både jag och min vän att sitta och skrika av rädsla i soffan..? Och samtidigt tappa ytterligare vuxenpoäng (för det är hemskt moget att bli rädd för påhittade zombies i ett påhittat spel).

Jaja, vill jag vara åtta år en dag får jag vara det. Och sant ska sägas, det har varit en jäkla bra dag!


Vanligt hyfs sökes

Det här med att inte kunna hälsa på varandra är något som stör mig oerhört mycket. Går man på stan, genom bussen eller hänger i omklädningsrummet på träningen, ja var fan som helst - får man ögonkontakt med en bekant så hälsar man. Annars är man fruktansvärt fånig! Definitionen på bekant sträcker jag här ända till folk som man någon gång sagt något mer än Hej till, och då räcker det ofta med bara ett par artiga meningar. Vet man vem den andre är så hälsar man. Är man osäker hälsar man också, för säkerhets skull. Vet man inte, fine. Men blickar är mycket talande för om man vet vilka varandra är eller inte. Osäkra, störtstöddiga elvaåringar hälsar inte. Vuxna, hyfsade personer hälsar. That's it. Men inte i vår värld, obviously. Annars hade jag inte bajsat ett förbannat inlägg just nu. Två gånger hände det mig idag och jag bevittnade även två hej-utan-respons från runtomkringfolk. Alla gånger skakade jag uppgivet på huvudet och insåg att det är lätt att bli ensam och deprimerad i en ignorerande värld. Fåniga översittare. Som säkert är mesproppar i sig själva. Fan.

Jag åt kött idag. Nej, jag är fortfarande vegetarian. Jag slutade bara aldrig äta älg (Hälge har ett fint liv i skogen). Så efter snart fyra veckor utan animalisk föda, njöt jag mors köttgryta till middag. Eller njöt och njöt, jag fick kramper i magen som höll i sig en timme efteråt. Min nya, gröna mage var inte riktigt beredd. Därför dröjer det nog fyra veckor till innan jag tar en ny bit. Eller så dröjer det forever. Vem vet?


Själsligt. Eller nåt.

Läser för tillfället en kurs om psykiatriska tillstånd och sjukdomar i skolan, en kurs jag varit lite halvers inför. Det där med snurrpellar och psykmonster har jag inte haft så mycket till övers för, fördomarna har brottats mellan mina egna hjärnceller och jag hamnar oftare i en spiral av irritation (lite "gaska upp er, för fan!"-attityd) än i ett jag vill hjälpa- /jag förstår-läge. Och alla dessa reaktioner på grund av okunskap. Okunskap som för varje dag just nu tappar mer av sitt o. Det börjar nästan bli på riktigt intressant om varför folk får kortslutning, vad som påverkar och hur man blir frisk igen. Det finns sjukt många olika antal får som lämnar hagen, lika många diagnoser och frågan jag måste ställa är om alla faktiskt är nödvändiga? Måste alla få en diagnos? Stoppas in i ett fack, kategoriseras och behandlas utifrån ramar och mallar (pillerpillerpillerpiller)? Det är lätt att avgöra om någon har en propp i hjärtat. Eller ett sår på armen. Eller bakterier i halsen. Men svarta, förvirrade, utmattade tankar i hjärnan? Vem kan avgöra vad det är?

Jag stoppar här. Jag inser just att jag skriver ett inlägg som om jag skulle skriva diskussionsfrågor till ett seminarium i skolan. Det är nog inte därför ni läser. Sorry. Jag kan väl istället bjuda på osmaskiga detaljer om mitt lovelife. Att jag återigen avstyrt möjligheten att få evig lycka i kärlek. Mitt senaste äventyr satte jag punkt för igår och det gör mig lite smårutten. Det är nästan synd om folk som kommer i min väg, för jag är renaste Isprinsessan själv. Gång på gång misslyckas jag kapitalt med att hålla om mina egna erövringar och jag kommer mer och mer till insikt om att när mina vänner gifter sig, skaffar barn, köper hus och går i pension, är det fortfarande jag som får inbjudningar med överskriften Du är välkommen... istället för Ni... och reklambrev i postlådan om Singelkryssningar för 50+. En insikt som jag anser ger mig rätt att hamstra choklad och gå under i min egen tevesoffa. Och ansträng er inte med att skicka en räddare i nöden. Det är en överhängande stor risk för att han möts av kalla handen i min hall.  

För ett dåligt väder..


Pix för en insnöad själ.

Bankruttprutt

Jag är besegrad. Igår besökte jag CSN och väntar nu ett godkännande till lån. Inte fullt lån, men lite lån. Jag kvävs av fattigdom och kan aldrig unna mig godis som förr. Inte ens mat. Jag saknar båda delarna och orkar inte vänta på lönen. Så nej, det går inte att vara en superperson om man inte har en back-up. Jag hade inte det. Jag har kraschat och det är bara CSN som med ett hånflin erbjuder sin hand. Tur att vårt übergenerösa grannland kommer göra mig så avlönad att skulderna blir ett minne blott redan efter första utbetalningen. Typ. Heia Norge!


Från zero till hero och tillbaka

Nackdelen med att skaffa träningsrutin inför sommarkroppen är att hela det inre systemet jävlas med en konstant den första tiden. De två första gångerna man vistas på träningspass, rinner svetten från kroppen likt ett mindre Niagarafall och det känns helt allvarligt som att hjärtat tänker skita i de ynkliga tjugotre åren man har på nacken och ändå bidra med en gigantisk hjärtinfarkt. Har man någon form av vett går man aldrig tillbaka, men är man mindre briljant och ändå släpar sig till sin självvalda tortyrkammare, så slår gladiatorfasen till som en hjältemaskerad djävul. Plötsligt känner man sig fjäderlätt och superstark med en kondition som OS-medaljörerna i långdistanslöpning, man springer mil efter mil på bandet och lyfter dubbla vikter på pumppassen. Med den inbillade storformen hakar man tillslut med på två pass samma dag och  händer det! Innan man hinner blinka slängs man med full kraft rätt in i statyfasen. Där kan man inte röra sig längre och där är jag nu. Det är ett smärre dagsverke att lyfta det ena benet framför det andra i det där som vanliga människor kallar för Gång. Jag förbannar än en gång att jag dundrat rakt in i fällan, för jag känner redan nu att omotivationsfasen närmar sig med stormsteg. Det krävs ett psyke som en oxe för att kunna komma igenom den fasen och jag vet inte när jag sist såg en sån i spelgeln. Vi får se, men just nu känns Beach 2014 mer realistiskt.


Slutligen får dagens tips bli att inte spotta i minusgradig motvind. Det resulterar i en relativt oangenäm aktivitet som går ut på att skapa fastfruset slem från jackärmen. Har jag hört.


En helg i vintern

I helgen har jag ätit ett kilo ostkrokar, sett femtioelva filmer och dansat röven av mig i lördagsnatten. Jag har druckit litervis med te, sovit alldeles för lite och njutit kvalitetstid med min avlägnse vän. Sen att tiden går fort fastän man gör ingenting är ett mysterium, men vips så är det måndag igen och jag har nu endast en timme kvar till skolstart. Och det är alltid sjukligt jobbigt att starta vardagen när helghärligheterna dragit ut på tiden. Därför blir det punkt nu, jag måste komma igång.


Bilhistorier är dåliga historier

Igår kom lilla Mim på besök och jag skulle agera taxichaffis. Jag övertalade mina volvoägande vänner att låna ut Silverfaran till mig och instruktionen löd att bilen blev dagen innan parkerad där den brukar stå. När tiden då var inne, spatserade jag iväg till parkeringsplatsen och fick genast syn på en 740. Dock helt översnöad, något som förbryllade mitt lilla huvud då det inte snöat under dygnet den stått där. Men, tänkte jag, nån har säkert varit och skyfflat snö över den på ett mycket logiskt sätt, och började jobba mig in mot bilen. Snön var tung och massiv och jag kämpade som ett djur för att få av allt. Jag halkade ett flertal gånger in under bilen och förbannade det mesta av bensindrivna fordon och symtom på årstiden, innan jag äntligen fick bekräftat att det faktiskt var en bil under snöhögen. Fel bil.
Paniken växte och inte gjorde det saken mycket bättre att en mycket argsint kvinna med bebis på armen stod och blängde på mig från ett fönster i huset bakom parkeringen. Jag kan ännu satsa mina sista slantar på att bilen var hennes och hade hon haft ett vapen hade jag inte skrivit här idag. Jag backade långsamt bort från platsen och sökte förtvivlat med blicken efter den rätta bilen, säkerligen på ett sätt som verkade väldigt misstänkt för diverse åskådare. Inklusive arga damen. När jag äntligen fick syn på den (är det här jag inte ska berätta att den stod alldeles bredvid?) skyndade jag fram, kastade mig in i den och rivstartade iväg likt en Ferrari. Önskade jag . Men skrället var kall i alla dessa minusgrader och det tog hundra år att starta den för att sen krypa fram på tvåans växel ut från parkeringen och iväg ner mot stan. Motorn slutade skrika när vi passerat en kilometer på mätaren. Arga damen hade utan problem hunnit ifatt mig med en yxa om hon velat. Jag tackar bebisen för att mitt liv ännu är i behåll.

Papa har birfday idag och jag ska mumsa tårta. Adjö


Mission impossible

Ikväll ska jag på något som heter Bodybalance. Det går ut på att träna för att bli kändissnygg á la Gwen Stefani genom att på ett kontrollerat sätt böja kroppen i olika vinklar och formationer. På så vis ska man tydligen stärka musklerna lite spänstigt och få den där kvinnliga stark-men-slank-looken. Jag är dock rädd att den här träningsformen redan kräver en viss grundsmidighet i kroppen och därför är jag redan utdömd. Föreställ er hur lätt det måste vara att som stelopererad flodhäst nå tårna med fingerspetstarna, så har ni genast förutsättningarna för Kylskåpskarro. Men jag får bjuda på det.
Vi ses på Träna på Teg ikväll. Glöm inte kameran.

I must break you!

Jag är absolut ingen expert på barn och har tonvis att lära mig när det gäller småfolket. Men nåt jag anser borde vara ren allmänbildning är att barn är lätta offer när det gäller att styras, påverkas och drivas och att varje vuxen person bör inse sin roll som makthavare och använda det på ett sätt som gynnar och stärker varje barns personliga utveckling. På ett positivt sätt. I det ingår att inte göra dem till små krigsmaskiner. Dokumentären jag såg tidigare ikväll visade nämligen föräldrar som brann för att se sina femåringar slåss i en bur tills de endera blödde eller tuppade av. Det kallas kickboxning, thaiboxning, helvetesboxning och må vara professionella sporter, men för fullvuxna och psykiskt starka människor. Inte för dryga metern höga personer som själva skulle välja att spendera sin fritid i en sandlåda. Barn ska lära sig att bygga relationer och hantera konflikter på ett sätt som gör dem till trygga, stabila vuxna en dag. I det borde det inte ingår att spöa skiten ur varandra.
Det är svårt att få fram en poäng med det här, men summan blir att jag avskyr föräldrar som utsätter sina barn för skitsaker bara för att själva känna att de är något. Det gäller inte bara detta - ett annat typexempel är morsor som drar iväg sina småtjejer på skönhetstävlingar. Att lära sexåriga flickor att den vackraste är den bästa blir aldrig bra i slutändan.

Förutom att jag blev arg över detta, har dagen ändå varit till belåtenhet. Hängde hos gynekologen, spontanfikade med Johan och spelade kort halva kvällen. Och sympatisvullade Stracciatellaglass med min tentapluggande sambo. Great!


Jag är Karlavagnen

Ni börjar bli för många som läser nu. Jag vet inte vad jag ska skriva längre för prestationsångesten står mig i halsen och jag blir irriterad när jag märker att jag tänker på kommande inlägg även när jag är timmar från en dator. Eller så är det bara det att jag har drabbats av många dåliga dagar och egentligen inte haft något att delge. Jag jobbar hundra nätter i rad och blev idag utslängd från träningen (det låter dramatiskt och det var det, jag missade bokningssystemet..), har lämnat in ett skitarbete i skolan och undrar om jag någonsin kan sluta äta godis. Fick jag bestämma nu skulle jag sno lilla Selman och fly verkligheten med lite bygga torn och lära-gå-lekar till Imse vimse spindel. Eller åka ensam på en sista minuten och läsa tredje Stieg Larsson vid en poolkant någonstans. Det är aktiviteter som känns nice just nu. Allt annat är crap.

Imorgon ska jag undersöka muttan. De vill veta om jag har cancer och kräva mig på pengar för det. Så, där fick ni en happening. Nu ska jag se film. Igen.


Finfiskfångaren

Till trots för mina en miljon ensamma singeldagar i bagaget och med en krypande känsla av förakt mot släktet Man i kroppen (gud, om jag inte blir bortgift snart kommer jag bli en sån som blänger på alla män i affären eller lurar hemma bakom gardinen för att kunna spy förbannelser över alla pillsnoppar som passerar på gatan), har jag ännu inte förlorat den äkta lyckokänslan som infinner sig när mina vänner faktiskt lyckas hitta the One. Ingen avundsjuka, ingen missunnsamhet. Bara en massa glädje (man kan nog tro att jag är 48 år nu, men jag är fortfarande 23. Bara lite länge ensam 23)! Jag blir nästan fjantigt jag-kan-inte-sluta-le-förälskad själv. Än så länge blir jag bara kär i kärleken, tack och lov. Värre blir det den dag då jag som lömsk bitterfitta slår klorna i mina vänners män. Det är då jag återigen plockar fram mina eremitplaner, eller min omgivning ger mig en enkelbiljett till rymden. Vi får se.
Idag är jag glad i alla fall. Idan har fångat en guldfisk och lyckats behålla honom i en glasskål. Och jag får smygkika på Lyckan så mycket jag vill. I'm lovin' it.

Skäggiga damen

Jag önskar att jag hade fötts som man. Då hade jag kunna haft skägg vid det här laget. Ett stort, myndigt skägg som gav mig den respekt jag förtjänar, ett skägg som fick folk att noggrannt välja sina ord till mig. I fredags stärkte nämligen min familj mitt lilla självförtroende genom att notera min kanske blygsamma, men inte desto mindre faktiska, omkrets-reducering. Glad i hågen och nöjd över komplimangerna, struttade jag därmed iväg på jobbet igår morse för att styrkt ta mig an arbetsuppgifter och dylikt. Allt var frid och fröjd och solen tycktes skina hela dagen. Tills jag mötte Vänner-Rachels lillasyster Amy, också känd som Chris.  "Du ser nästan gravid ut.." fick han ur sig efter att studerat mig när jag svettig och oläcker kämpade som ett djur med att kavla ut pizzadegen. Fem ord. Jag blev stum. Och äter idag Snickers till frukost. Jag har hört att det är så gravida gör.

Hade jag varit en skäggig man hade en eventuell öltunna gått hand i hand med status och välfärd. Är det för sent för en könsoperation eller ska jag bara satsa på testosteronsprutor?


Det är bara strunt

Nej, jag har inte tid att komma med inlägg. Jag spelar Tetris så jag svettas och får svullnade fingrar, eller så diktar jag upp en saftig historia om ett döende cancerkid. Kul? Tydligen utbildande. Sen har man inte så mycket intressant att berätta när man jobbar tjugosex timmar i sträck. Möjligtvis en halv roman om mental överlevnad, men inget annat.
Så gokväll.


Taxirexstrax

Det tar mig emot att göra ohelgiga äventyr, men ikväll kan jag inte hålla mig. Min stormentor Johanna frestar med rödtjut och reabiljett till Rex, så jag tänker stuva om och ralta iväg med henne ut i torsdagsnatten. Imorgon kommer jag väl ursäkta aktiviteten med att det ändå är typ helg och jag ändå jobbar hela tiden så jag förtjänar en skål mitt i veckan. För det finns alltid godkända ursäkter för en dansafton. Lär er det, barn - en svängom har ingen dött av (vi får väl bortse från diverse diskoteksbränder och Balibomber och extacyöverdoser och ja.. okej, förhoppningsvis är det inte många som dör av det. I framtiden.)!


08 var året..

.. när Krisse blev kort i Spanien... då vi luffade runt en halv världsdel... då mamma öppnade hamburgerbar på Klitvallen.
..då Krisse blev kort i Spanien, vi släpade ryggsäckar runt en halv världsdel och hamburgare hamnade på Klitvallsmenyn.

.. bebisarna tog över världen... när Stockholm mötte Norrland. På riktigt... när sommarvädret var på topp.
..när bebisarna tog över världen, Stockholm mötte det riktiga Norrland och sommarvärmen lyste med sin fråvaro.

.. när Cleary fick en ordentlig påsk... husvagnen gjorde entré. .. mina pojkar fick sluta skolan.
..då Cleary fick sig en ordentlig påsk, husvagnen gjorde entré och mina pojkar fick sluta skolan.

.. när min syster blev kär och galen... när vi började partaja i festblåsor... då jag bodde lite borta.
..min syster blev kär och galen, party i rediga festblåsor blev populärt och jag bodde på lite olika ställen.


Korna har det väl bra?

Jag min naiva skit trodde att jag skulle klara mig från såna där ändlösa, provocerande diskussioner om varför man är vegetarian. Mest för att jag själv aldrig skulle sätta mig i en sån sits, jag är dålig på att diskutera annat än kändisar, musik och kosthållning. Typ. Det jag inte räknat med var att det finns andra som vill sätta mig i den sitsen och jag borde lyssnat bättre på min grönsaksguru E när hon desperat försökte lirka i mig argument och fakta jag behöver. Jag tyckte bara inte jag behövde det. Jag äter inte djur. That's it.
Men ackackack, två dagar i rad har jag nu drabbat samman med inbitna köttätare och fiskfrälsta. Och jag var sämst. Visst, tack vare mitt dåliga diskussionshuvud tog samtalen fort slut, men GUD vad skönt det hade varit att kunna rapa chockfakta i en evighet och gå vinnande ur striden. Därför ska jag boka nya lektioner hos mina vegvänner, för jag måste lära mig att överleva. Det är tydligen en hård värld därute.

Nu skriker min syster från badrummet, väldigt befogat dock. Hon tyckte nämligen att det var ett fynd att släpa upp en gammal grill hon hittat översnöad utanför soprummet och placera den på toaletten. I hennes briljanta idé ingick dock inte alla spindlar som sökt plats för vinterdvala bland kolresterna och som nu vaknat av värmen och spritt sig som pesten runt hela skithuset. Vi har räknat till fem redan, så om det inte dyker upp fler inlägg vet ni att jag ligger ihjälbiten, inkapslad och upphängd som ett duschdraperi. Troligtvis död. Fan.

Far och flyg

För att glädja små norska hjärtan har jag nu beställt biljetter till Oslostaden för lite qualitytime med mina avlägsna favoriter! Sista helgen i januari ska vi (Svante, känn dig träffad) sitta och skåla i rödtjut och älska att vi är back together. Det gör inget att det är midvinter och möjlig slaskattack, jag fick plötsligt värme till själen. Det blir sweet bara att fara ut och cruisa. För mycket ensamtid här har gett mig gigantiska flyktplaner och jag tror att en liten helgtripp kanske lugnar ner mig. Håll tummarna. Och Oslo, here we go again...


Att gå för långt

Jag har just plöjt mig genom decimeter med snö från Rövbäck till Stippan. Herregud vilket självplågeri, jag förfrös min haka och mina tår har ramlat av. Smart med fodrade sneakers, osmart att de är fulla med moderna hål (tillverkaren bor inte i Norrland, var så säker. Det gör min privata mössmaker däremot - ditsydda fleecelappar vid öronen är köldmedvetet och skönt som fasen. Spanks, Em). Men en och en halv timmes promenad tillsammans med the Perishers, Sinead O'Connor och lilla Lily har gett mig åtskilliga möjligheter att låtsas vara med i musikvideos. Ingen annan är ute när det är oskottat och jävligt, så jag har haft alla dunkla gränder och klassiska snöfall-vid-lyktstolpe-ställen för mig själv. Mina inövade Darinmoves har kommit väl till användning! Och halva Umeå har ringt polisen.


Pump it!

Få inte hjärtstopp nu, men jag har faktiskt varit och tränat. Första måndagen på det nya året och jag chockade mig själv med lite muskelpump och litervis av svett. Samme fick mig även att klättra upp i taket och göra situps upp och ner. Det kallar jag snabb utveckling (eller en övergödd Tarzan i för smala lianer. Risky..). Jag njuter just nu min efter-träning-feeling och ignorerar det fakto att jag inte kommer kunna gå imorgon, men har i förebyggande syfte bett Nils ta hit sin extrarulle. Kan bli nödvändigt.

Igår slet jag ut mig fullständigt på jobbet. Vi körde filmmaraton med fyra filmer, hundra chokladbollar och inte en gnutta ansträngning på fjorton timmar. Ljuvliga söndag! Tack vare den förbaskade kylan behöver man inte ens ha dåligt samvete, för ingen går ut i alla fall. Aaah!


Televisionen

Det här inlägget tillägnas min gammsambo Dirk - jag spenderar min lördagkväll helt ensam framför AFV och jag skrattar så tårarna rinner. Amerikanska idioter är det bästa vi vet! Jag börjar undra när Sveriges roligaste hemmafilmer ska börja sändas? Det kan inte bara vara amerikanarna som alltid lyckas vara sämst? Hade någon filmat mig i onsdags hade vi haft ett första inslag i alla fall. No doubt.

När jag ändå har halkat in på min favorithobby TV måste jag skamligt erkänna att jag är besatt av the Hills. Jag vet inte varför eller hur det hände, men hela min själ blir lycklig när jag inser att mtv's helgmaraton handlar om Lauren&c:o. Jag sitter och hejar på Whitney, stormhatar Spencer och saknar korvAnna när jag ser Audrinas tandrad. Snälla upplys mig om jag nu helt avslöjat mitt ytliga liv..


Juliga bilder



En stol, en fiende

Okej. Huvudrätten ligger på tallrikarna. Kostymkillen reser sig och håller tal till Kvinnan och önskar ett gott slut. Alla skålar och applåderar och ska precis försvinna in i sorlet igen. passar jag på. En liten oskyldig dra-in-stolen-rörelse och PANG! så försvinner den under mig och innan jag vet ordet av ligger jag över något som liknar en vedhög. Stolen är plötsligt platt och har gått i fyrtioelva bitar. Som om inte det vore nog vägrar min tighta kjol att underlätta för mig i kampen att komma upp, så jag ligger där med benen spretandes i vädret medan övriga sällskapet tjuter av skratt. Lyckligtvis har jag gentlemän till bordskavaljerer som får rycka in som tillfälliga lyftkranar (för sant ska sägas att i en sån situation är det omöjligt att inte se på sig själv som en tvåhundrafemtiokilos valross). Därefter blev det till att samla ihop träflisorna som låg utspidda över golvet och min tidigare sittplats blev ersatt med en mindre risky plastpall. För att lindra skammen var det här jag blev mer frekvent med skålandet. Vin är en finfin räddare i nöden och för några timmar slapp jag tänka på att jag just stått för the happening of the evening.
Idag är jag nykter och har blivit påmind om det både tre och fyra gånger. Jag har så fina vänner.

Annars var kvällen mycket lyckad! Vid tolvslaget stod vi fulla och drulliga utanför huset med fyrverkerier ovanför oss och bubblande skumpa i glasen. Vid fyra på morgonkvisten drog jag på mig braxorna och trampade iväg ut till jobbet där jag dog i soffan och tjänade femtonhundra spänn på att sova ruset av mig. Nu äter jag mest choklad och maratontittar på film med Anny.

Det är första januari 2009. Welcome.


RSS 2.0