Ge mig ett gevär

Vore det värt att skaffa ett vapen att ha på ett topphemligt ställe, men lättillgängligt när man plötsligt blir hemsökt och överfallen av nån maniac som helst av allt vill öppna upp pannbenet på en med en rostig såg och steka bitar av hjärnan i lättmargarin och lite salt? Är det lagligt att ha vapen hemma? Jag är inte mörkrädd, men när Thomas Harris motbjudande kannibalgris stirrar på mig genom teverutan reser sig armhåren just så pass att alla freaks ute i världen lyckas passera för mitt inre. Och chansen att nån av dem hittar just mig nästa gång de är på rövarstråt.
Man borde inte se såna filmer. Egentligen. Godkväll


Star Again

Maia Hirasawa och chokladmilksake hjälper mig hålla huvudet över ytan.
Tenta och kräftskiva på lördag, dags att gå vidare. Tack ni.


Ps. Vi ska få en inneboende. Laga ett minikollektiv. Jag tjänar pengar på konstellationen och min syster tjänar sällskap. Jag insåg att mitt tomma rum skulle få henne att gråta floder efter hårda skoldagar, så jag släpade hit min coworker Sara som ska hålla skutan gående. Sorry alla blivande akutboendesökare, det är fullt.


Jag ska leka lapplänning igen

Svantepante gör mig så glad, ända in i själen! Jag ska äntligen få finbesök! Visst är det en stund kvar, men när man har så långväga vänner är det inte töntigt att planera, då får det kallas god framförhållning. And I love it! Och om månaderna i kallhålan Lycksele känns sega så har jag nåt att se fram emot..

På tal om Lycksele, nu har jag införskaffat tvättmedel och diskborste och tandkräm och tvål och värmeljus och sånt där krafs man behöver för att överleva en vanlig vardag. På måndag går "flyttlasset" för två månaders praktik på alla nyopererade inlandsbor. Beware, oh thy people, jag kan slinta med kanylerna. På riktigt. Hehe

Fisprogram och präktoångest

Okej, jag får hjärnspöken av mitt überseriösa inlägg tidigare. Därför skriver jag nu att jag är äntligen klar med jobb, inget mer nattvak eller tredygnspass eller inlägg om hur jorden skapades eller annat dravel. Det är över, jag är fri för hela sommaren! Sen att min sommar officiellt slutar nästa måndag, betyder ingenting. 
Så var det då min ballongmage som satt mig i mycket oangenäma situationer senaste dagarna. Igårkväll gick en dokumentär på teven som hette Hjälp, jag kan inte sluta fisa! och jag kände mig så nära med de stackars personerna, kände att det var för mig det visades för att ge mig styrka. Okej att de åt mediciner för sina gaser och kunde lägga fjorton rejäla brakare i rad, nemas problemas, men jag kände ändå att jag just nu kunde identifiera mig med det. Jag säger det bara, för en renare värld rekommenderar jag andra vänner än mig. Jag kanske inte kommer synas i teven för det, men Jossan you are so gonna regret våran date idag. Moahahaa... eller?

Mitt i natten, Life

Tänk om det är så enkelt. Så utstakat. Livet. Det går sin lilla trall, ingen egentlig möjlighet att påverka åt något håll. Och det blir simpelt, i slutändan inser man vad simpelt allt var. Och ack så förutsägbart. Våra liv skiljer sig egentligen inte från varandras. Alla föds vi, lärs upp till människor, utför våra plikter och faller till sist döda. Passionerat, engagerat, föraktfullt, vemodigt. Att någon föder barn eller att en annan blir chef, spelar ingen roll. Jämför dig. Jämför dig med andra och du upptäcker att ni sitter i samma båt och trots att det inte verkar så, ror ni åt exakt samma håll.
Jag vill inte önska att det vore så enkelt. Jag vill känna möjlighet att påverka; sätta upp egna mål och nå dem, följa mina drömmar och förverkliga dem. Dö speciell. För mig, för andra. Det kommer jag säkerligen att göra. Jag gör det nu och jag tänker fortsätta med det. Inte dö, såklart. Bana min egen väg. Men frågan är ju om det inte redan är bestämt vad som kommer härnäst? Om inte någon skrattar åt mig någonstans ifrån, när jag stolt klappar mig på axeln för något jag tror jag själv åstadkommit?
Kanske det är lika bra, det där med att det ska vara enkelt. Alla gör det så komplicerat att leva. Det är ju bara att andas och försöka le. Allt löser sig ju, det gör det alltid. Sen om det slutar lyckligt eller med bråd död spelar ingen roll. Allt är med i Planen. Vems plan vet jag inte. Jag är inte religiös, jag tror inte på någon gud. Men det känns ändå så... färdigt.

Det här mest troligt det djupaste och mest seriösa som någonsin knapprats in på tangentbordet i min lilla bloggs historia. Om det beror på att jag återigen sitter ensam i mörkret ute i ingenstans, eller att jag har lite leftovers kvar i kroppen sen gårkvällens galej är svårt att avgöra. Båda alternativen är högst potentiella orsaker då båda får min hjärna att gå på högvarv. Hur som helst.. jag vill nästan be om ursäkt. Det här är så inte min stil. But no. Det är det här jag tänker på nu. Det är det här ni får av mig nu. Och jag hoppas ni sover och missar alltihop.

Night of the Golden Oldies

Igår tog vi in '90talet i stugan och dansade loss till nästan alla Absolute Music, Absolute Dance och Most Wanted Hits som någonsin gavs ut under det ljuva decenniet när man mimade till Carola, gjorde E-type-framträdanden, var kär i Backstreet Boys och försökte dansa coolt till Basic Element och Bomfunk MC's. Jag och Jörgen gjorde ett storslaget framträdande med Liquidos gamla Narcotic, Mimi och sis gjorde classic moves så att svetten lackade och det var fruktdrinkar och Humleöl och exotiska shots. Tillslut kom ButtHeadspelet fram där vi alla såg ut som simhoppare ur OStruppen, på ett mindre smickrande sätt.
Great success, hörreni. Och godmorgon!


Töntiga tvillingar

Systrarna Olsen må ha varit de sötaste tvillingarna under 80talets slut, men mer meningslösa tjejer får man leta efter idag. Sitter just nu framför nån film där de är med och det är bland det sämsta jag skådat. Och man får irritera sig på dem, när det enda de egentligen bidragit med till världen är några "Naaw" och "Åååh" från charmade 30-nåntingkvinns med tickande biologiska klockor back in the days. Det är allt. Sen tar det slut. Att de ens får synas så offentligt är ett evigt frågetecken. De och Paris Hilton.

Men jag ska sluta irritera mig Nu. Festligheter ikväll för lite det-är-fortfarande-sommar-känsla. Middag, drinkar och Butthead-spel. Ha en strålande lördagkväll, det ska jag ha!

Om att göra köttbullar

Jag och Em försöker oss ofta på något som jag vill kalla husmorssysslor, ni vet koka egen sylt och liknande. Det handlar mest om att försöka bevisa (för vem?) att vi kommer från "riktiga" familjer som jagar, plockar bär, sätter egen potatis osv. och att vi inte växte upp framför en dator eller med McDonalds runt hörnet. Men det är tappra försök, ska jag säga er..
Nu häromdagen var det att göra köttbullar som stod på schemat. Eftersom vi bara är i mognadsstadiet än och inte fullfjädrade husmödrar, ringde vi för säkerhetsskull en mycket rutinerad köttbullslady, min mama, och fick klara, tydliga instruktioner om hur man gör köttbullar (den händer nån gång ibland att våra projekt inte lyckas till 100%, så det är alltid säkrast att dubbelkontrollera... som sagt för säkerhetsskull). Därefter satte vi igång. Med svullet ströbröd, knäckta ägg och den rätta mängden salt senare stod vi med en smet som borde varit den Perfekta Smeten. Men den var lös. Mycket lös. Och det var nog här allt gick åt pipsvängen.. återigen. I med potatismjöl och ströbröd som fick stå i kylen en stund. Hm, bättre? Nja, men potatisen började skrika något om att vara överkokt och Kalle muttrade hungrigt från tvrummet så det var bara att börja steka. Att det sen slutade i stora, lövtunna, biffliknande saker kan egentligen bara förklaras med att hur länge vi än stekte bullarna så bibehöll de sin fyrkantiga form och ofärdig gegga i mitten. Så vi plattade ut dem och in i ugnen och ut igen och ner i stekpannan och Jaja- nu äter vi! Och med lätt mosad potatis, gräddig brunsås och nykokt lingonsylt såg det i alla fall ut som en middag á la Äkta Husmor. Och vi styrkte oss själva med att ingen succé står utan misslyckanden i bagaget.
Jag undrar vad vi ska göra nästa gång?


Rainy dayz

Fan. Umeå är översvämmat och jag hatar regn. Därför är jag inte trevlig. Därför gräver jag ner mig i min soffa med Ross och äter snickersglass. Därför skriver jag inte mer skit här nu. Adjöss

Nytvättade fynd

Det är inte bara en eller två gånger det händer... att tvätta i en gemensam tvättstuga ger nästan alltid utdelning i form av ett par shorts eller en ny tröja. Och visst är det en klassiker med en helt ny, ensam socka när man tömmer maskinen (och när man tvättar en gång i veckan får man några extra par på ett år, ekonomismart studentknep), men det är inte lika vanligt med en hawaiiskjorta eller kanske ett bäddset? Okej, bäddsetet tog jag inte hem, man vet aldrig vem som myst till det i dem (nej, Via tar inte bort alla fläckar...). Men hawaiiskjortan ligger lämpligt tillgänglig i "utklädningslådan" tillsammans med tomteluvan från barnehagen, scrubs från praktiken och.. lite andra stöldgods som är roliga att ha på sig på typ olika maskerader, charadlekar och liknande... (gud, är jag kleptoman?)
Sluta ödsla pengar på dyra tvättmaskiner och shoppingrundor på stan. Skaffa ett bokningslås till en tvättstuga som delas med minst fem andra trappuppgångar och Vips! har man snart en egen, nytvättad secondhandbutik hemma. Tadaa!

Giftasredo

Nu vet jag äntligen vilken låt som ska spelas när jag ska dansa brudvalsen på mitt bröllop. Henry Mancinis Moon River, den som Big spelar för Carrie när han berättar att han ska flytta (någon som fick med sig allt?). Jag vet också vilken mat som ska serveras, vem som får vara toastmaster och vem som blir min tärna. Jag vet var jag vill gifta mig och jag vet vilken bil jag vill lämna festen i. Det jag inte kunnat planera in är endast vem jag ska gifta mig med. En relevant fråga, kan man tycka, men trots allt en bagatell i sammanhanget. Förstå vad jag sparat mig och min blivande man veckors planerande. Jag är så effektiv! ..... okej, jag låter sinnessjuk. Men när man inte har bättre för sig än att vanka omkring ensam om natten och titta ut i mörkret är det ganska lätt att börja planera saker. Jag undrar om denna våg av Sex&theCity-avsnitt påverkat mina tankegångar?
Fyndade Marabou på Ica idag, stor kaka för 10 kr. Jag struntar i om den är gammal, rostig och grå. Jag tänker avnjuta den till Försoning och Knocked Up. Fördelen med nattpass - slippa jobba. Peace


Sommar, sommar, sommaaaar


 






Det går en vind över vindens ängar, det fladdrar till i en tyllgardin
Och jag ska skriva en sommarvisa med sol och blomdoft i melodin

Human Tetris

Jag kan härmed konstatera att japanerna står för den främsta sortens humor! Att göra en game show och leka mänsklig tetris, varför har inte Sverige ett sånt program på bästa sändningstid? Youtube.com, jag dör av lycka över din existens! Korta, spinkliga män i silverskimrande kroppsstrumpor med den ena mer ologiska tetrislösningen än den andra och allt på ett språk som så många talar, men ack så få som förstår.. Jag är på riktigt avundsjuk på min amerikanska vän Melissa (jag älskar att påpeka hennes härkomst, jag som alltid drömmer om berömmelse i landet Fjärran) som just nu är i Japan och får uppleva den ena token efter den andra. För alla måste vara galna, så mycket det finns som underhåller en nattvandrare som jag. Underbart!


I wanna be made

Min första dag på stan denna sommar är nu avverkad! Halleluja, nu vet folk att jag lever såhär i mitten på augusti. Te på Schmäck, glass på torget och macka på Catarinas. Solen skiner och Rusty krånglar inte. Tack Johan att du drog ut mig ur min bubbla. Aaah! (Ja, jag har bara ätit idag, rätt noterat). Men Johan lyckades även få mig att börja tänka på skolan igen och till min fasa noterade jag att det endast är två veckor till tentorna. Suck. Here we go again...
Jag önskar att MTV fann mig och gjorde mig till en fullfjädrad aktris. De skulle tvinga mig att vara med i Studentspexet och där skulle jag all of a sudden bli upptäckt av en höjdare från Dramaten som tog mig till huvudstadens möjligheter. Där skulle jag spela roller på Stora Scenen och få gå på Röda mattan och mingla med the Big Guys och Håkan Hellström skulle oförberett se en uppsättning och bli kär i mig och trots för ålderskillnaden skulle vi skaffa massa barn och ett hus i Göteborg och jag skulle pendla mellan götet och vår charmiga stuga i skärgården. Och jag skulle aldrig mer skriva en tenta. Någonsin.

Varning för vinglig cyklist

Äntligen är jag hemma. Äntligen några timmar egentid. Äntligen min säng. Med 48h jobb på nacken och varav endast sex av dem i sömn, var jag osäker på om jag skulle hitta hem imorse. Det gick, men inte mer. Det var inte ens svårt att acceptera när Dagny på 77 bast trampade om mig uppför Svingen. Själv var jag nära att kliva av och traska upp, men dels för att behålla lite värdighet och dels för att det nog slutat i att jag kastat Rusty över räcket fortsatte jag trampa. Vingligt, sakta, men framåt. Att allt ändå höll på sluta med döden väl på Ålidhem kunde väl ingen anat. Vem fäller träd halv åtta på morgonen? Mitt över cykelbanan? Precis när jag cyklar förbi? Efter sju kilometer med halvslutna ögon, blev jag plötsligt klarvaken när gubben i gräset skrek FAN, AKTA! när jag rullade förbi honom och sekunden senare se ett träd landa precis vid mina däck. Jag tror jag börjar ana vart gränsen kan gå innan man faktisk skiter ner sig av rädsla..
Men som sagt, jag är hemma. Jag lever. Och nu ska jag sova forever. Trevlig torsdag, alla.

No matnoja thanks

När jag ändå är i upprörda tag tänkte jag ägna detta förhoppningsvis korta inlägg åt att grymta åt den jäkla mathysterin som blev så populär vid millennieskiftet och som envist hängt sig kvar runt våra ben, hur vi än stretar för att bli av med den. Jag är less på att inte få äta vanlig mat längre. Allt ska vara low-fat och right fat och sockerfritt och konstsötat och GI-metodigt och Atkinsonsmart och hej kom och hjälp mig. Det är okej en stund, men när man börjar skämmas för att man ätit köttbullar och makaroner har det faktiskt gått för långt. Jag saknar normal, enkel husmanskost som serverades tre gånger om dagen i dugliga portioner som bestod av mat som faktiskt var det man kunde skåda på tallriken. Inga milslånga innehållsdeklarationer här inte. Det har folk ätit i evigheter och se, fetma är en mycket nymodern uppfinning som kom med den nya "hälsosamma" maten. Jag är mest irriterad över detta för att det börjar på allvar gå ut över alla kids, som växer upp i tron om att mat är en fiende i evig strid. Och jag börjar bry mig för att jag hänger med dem, runt dem. Låt folk äta mat och sluta skylla bilringarna på matjättarna på Konsum. Ut och lek för fan, det är där det sitter. Eller ut och gå, spring, hoppa, vad som helst.
Och ja, jag hänger på min arbetsplats där det är ett ständigt gnatande om vad man ätit senaste dygnet, vad man vill äta men inte får äta, osv osv osv.... SUCK!


Ja, jag är arg!

Det är själva fan hur man får sjaskas med bara för att man inte är fast anställd! Inget att säga till om, ingen ordentlig ersättning, bara ett överpeppat jokersmile från da Boss. Jag ska sluta jobba, gifta mig rikt och aldrig mer slava för otacksamma skithögar. AAARHHG!
No more bitchin'. CSN, nu blir jag lånetagare.


Filmkrönikan, typ

Nu ska jag vara Nils Petter Sundgren och ge er min syn på helgens avverkade filmer.

Mamma Mia! - såg bion igår om tjejerna på nån grekisk ö som försöker hitta pappan till den blivande bruden, allt som omsveps med ABBAS stora hits i musikaltappning.
Första kvarten var katastrofal och jag hann till och med tänka tanken Vad fan gör jag här? Töntiga tjejer som står och tjuter ut nån slags bästisramsa på en brygga och springer mellan klippor och träd och är superdramatiska i varje rörelse, något som bara ser ut som att alla tre är tio, inte tjugo. Men sen kommer Meryl Streeps gamla kompisar till ön! Då tar, enligt mig, filmen fart när de showar den ena bra låten efter den andra och äntligen dras jag med och börjar fascineras. Och när allt utspelas i idyllisk miljö och med min stora favorit Colin Firth i en av pappa-rollerna kan jag inte annat än sitta kvar i biostolen till det faktiskt är becksvart på duken och halva salongen redan lämnat lokalen.
Handlingen är fånig och dottern är sådär supersöt och megaflickig så att jag bara vill spy över henne, men tack vare fantastiska framträdanden genom nästan hela filmen så är jag mycket förtjust när jag går hem. Och jag kommer nog köpa filmen för att få bli förtjust all over again!

Juno - hyrde komedin om lilltjejen som blir gravid och tänker adoptera bort barnet till familjen Fantastisk.
Åh, vilken underbar film! Juno kommer med underbart skarpa, ironiska kommentarer genom hela filmen och gör det fruktansvärt underhållande i kombination med helylletönten till barnafaren eller med blivande, och mycket rika och flådiga, adoptivföräldrarna. Filmen är estetiskt snygg och musiken mysig, jag var i stämning från scen ett till eftertexterna och kände med rollerna genom varje situation. Fyra av fem toasters räcker inte, Benjamin. Den här får fullt!


Förövrigt har min helg varit helt ok. Palt i Bågen, öl på Teg, drink på TC, taxi hem - fredag. Gröt i soffan, Ross på teven, spöregn ute, film på SF, sömn på Hedlunda - lördag. Jobb på söndag. Hej

Strålningschock

Inatt pratade jag i telefon i tre timmar. TRE timmar! Sist jag gjorde det var jag fjorton år, pratade i huvudsak om killar och olika töntiga personer och blev avbruten en gång i kvarten av övriga familjemedlemmar som irriterat väntade på en ledig minut. Den här gången pratades det om samma sak (ja, okej, kanske lite mer också) fast utan avbrott. Och telefonen närmast brann när vi var klara, batteriet var slut och mina öron ömmade. Men fan vad värt, jag som jobbade natt behövde hålla mig alert och min sömnlösa vän behövde fördriva tid. Ingen dålig kombi det, inte. Vad sen telefonräkningen tänker muttra om lär väl månadsskiftet utvisa..

Små stjärnor

Det här är mina skruttiga idoler, små skitar som får mitt hjärta att smälta gång på gång.

     
             Edwin                                      Selma                             Vetle                        Rocky


När jag blir 65..

När jag blir gammal ska jag bo i ett stort, mysigt hus där alla kan komma och hälsa på. Det ska finnas en stor trädgård med massa plats att leva och leka på, med grillplats och hemmasnickrade fotbollsmål och badtunna. Jag ska alltid ha hembakat i frysen och en stor leklåda där alla barn kan hitta tokiga saker att roa sig med. Det ska finnas hundar och katter och kanske en kanin. Eller en häst. Och jag ska bo mellan skogskanten och stora ängar och endast hundra meter från vatten som går att bada i. Jag ska vara rynkig och gå i jeans och alltid dansa konstigt till musik så att alla barn kan tycka att man är lite prillig. Och alltid kunna bjuda på godis för att kompensera med prilligheten. Det ska finnas en liten stuga på gården där mina gäster kan sova över och sängarna ska vara sköna där och toaletten fräsh. I mitt hus ska jag ha ett stort badkar och en egen liten bar i källaren där alla tycker att det är roligt att hänga. Och nu ska jag sluta drömma om att bli gammal..


Fimp i toan

Till trots för gott te, kärt sällskap och en uppfriskande promenad så sitter jag här nu frenetiskt tuggandes på mina Extra för att få bort magsyran ur munnen. Jag tog en cigarett (nja, okej.. två, men stundens hetta ni vet) för old times, men min kropp har blivit fast besluten om att jag absolut inte ska bli rökare (gud, jag får det att låta negativt. Halleluja för mitt hälsosamma jag!.. prfht) och tyckte att nu när jag var nykter fick det vara nog. Det är tydligen okej med några bloss om jag kombinerar det med vinflarran i andra handen, men att ventilera sig med lite nikotin vill den inte veta av. Och jag vet att det hamnar i lungorna som inte alls har med magsäcken att göra, men jag är övertygad om att det är en blandning av tobak och tjära som just fick bada i mitt avloppsvatten. Så nej, Susie, tack för mysigt natthäng men det gör vi inte om. Nästa gång blir det en stor påse godis, det vet min kropp att hantera.

Och man får skriva sånt här offentligt när det är det mest actionfyllda som för tillfället händer i mitt liv. Så det så. Imorgon ska jag träffa Rocky. Äntligen!

Hemprojekthelvete

Jag kommer idag hem till en projektpeppad lillasyster. Söt, men väldigt engagerad. Dagen går därför åt till att avfrosta frysen endast iförd underkläder (sexy housewife, here we go) med hårfön och ishacka i högsta hugg, städa garderoben (vet folk att det samlas ett kilo damm under högarna med byxor och knästrumpor och gamla sovtshirts? Jag dog) och tvätta allt i min närhet som tillverkats av textil (efter att ha provat alla gamla trasor fjorton gånger och sagt -ÅÅh, den här får jag inte ens över huvudet längre! framför spegeln nästan lika många gånger. Dags att springa sjön runt, resten av mitt liv). Och om dryga timmen dräller små och stora middagsgäster in och jag måste handla. Visst är det skönt att få saker gjort, men hade jag varit miljonär hade jag inte ens skämts för att betala någon att utföra det jag älskar att kalla Skitgörat. Jag hade betalat hela miljonen. Däremot blir det mys med gäster och Selmaskruttan kommer! Då ska jag ha lagt alla hemmaprojekt bakom mig och där får de stanna till nästa år.

Mor och far har varit gifta 24 år idag. Det gör mitt dottershjärta varmt och ger min singelsjäl panik. Ja, that's it. Hej

Taxiskrälle

Min taxichaufför backade in i en bil imorse. En jättebuckla och en förlåt-mig-lapp under vindrutetorkaren. Hm. Och ja, jag åker taxi en söndagmorgon för att det regnar, jag är trött och har en ölstinkande bag att släpa på. Och nej, jag har inte varit på fest.
Idag ska jag njuta av att det regnar och att man för första dagen på en evighet får ligga inne och se film, slappa, baka en kaka och bli tjock(are). Mitt jobb kommer älska mig idag. TJoh


Inlägget kan inte publiceras utan rubrik...

Ja jag har varit off och brist på inlägg kan bara förklaras med isolering i fjällvärlden. Men jag har haft det bra - sol, bad, fjällturer, surströmming, Granenmat och febertoppar. Nu är jag på jobbet och ska vara här forever. Så vi ses i höst, hörreni. Suck


Så här kul har vi på jobbet. Adjö

RSS 2.0