Handtag, famntag, klapp eller kyss

Det här med tvättstugehappenings tar aldrig slut. Igårkväll efter tiostråket gick jag ner i mörkret för att vika ihop den sista tvätten. Insmygandes kommer en höggravid liten jäntstackare och en två meter lång, manlig kalufs. De hälsar lite tyst och pekar på en handduk de ska stryka (vem fan går ner i tvättstugan mitt i natten för att stryka ett badlakan? Vem stryker ett badlakan?) och sätter igång. Jag fortsätter vika kläder med ryggen mot dem, men hinner inte långt förrän jag börjar höra mystiska ljud. Hångelljud. Som för att bekräfta mina misstankar sneglar jag in i fönstret framför mig och ser deras spegelbilder tätt omslingrade. Fuck. Jag bestämmer mig blixtsnabbt för att vika kläder är lite overkill i den situationen, stuvar ner allt från torkskåpet i min gigantiska blå tvättpåse och går smått generad och med bestämda steg förbi dem ut ur lokalen. På de sextiosju meter ute mellan tvättstugan och min port hinner jag förbanna allt vad par heter och oförskämdheten med att börja egga upp varandra inför en stackars oskyldig varelse (that would be - Me) på en offentlig plats till allmänhetens beskådning. Ja, jag förstår att det är hög spänningsfaktor och jag tänker inte neka någon nöjet. Men är inte vitsen med det hela att man vill göra det synligt men hemligt och utan att bli påkomna? Inte starta en show för redan bänkad publik? Jag kanske har fått allt om bakfoten, men jag lämnade min biljett i retur och tänker aldrig mer tvätta den tiden. Punkt.

Morfarn Arne fyller år idag. Jag hoppas på mycket mormorfika..


Knäcka bäcken

Idag lät jag Hulk Hogan bryta min kropp ut och in och i trehundrasextio grader tills smärtan gjorde mig medvetslös.. Okej, det lät kanske dramatiskt och lite långt från sanningen. Det var väl egentligen en sjukgymnast som bände och böjde lite för att få min "höft" (herregud kvinna, det är ditt bräckliga bäcken. Höften sitter ju inte där. Pluggade du sjuksköterska, sa du..?) i ordning igen, men han såg ut som tagen ur en wrestlingfilm och jag grymtade som en galt av smärta under behandlingen. Till råga på allt var jag förvånansvärt oplanerad och hade mina fulmenstrosor på mig, så jag ville väl egentligen bara dö också. Jag undrar om han tänkte lika mycket på det?

Jag kör en fjällweekend i repris imorgon och dundrar hem till Dikanäset. Jag är så krasslig att jag inte orkar vara social. När tänker nån tycka synd om mig? Adjö.


Dags att byta läggning

Min syster gör titt som tätt tappra försök att muntra upp mig när jag hänger läpp över mitt extremsingliga liv. Igår var det dags för en ny runda. På väg ner till stan hittar hon en upphängd reklamaffisch för nån feministfestival som är på gång. Hon, medvetenskiten från Hell, jublar högt och säger i samma andetag att Dit måste vi gå! Jag tittar skeptiskt på henne och avlägger en medvetet provocerande kommentar om att det sista jag vill just nu är att ha en helkväll med sura lesbianer som stup i kvarten håller politiska tal om att hata män. Success. Tvärförbannad ryter hon till om att feminister inte alls är sura och att festivalen är för både kvinnor, transor och barn. Hurra, tänker jag och upplyser henne om att jag troligtvis inte hittar min framtida man där och att jag därför inte ser någon poäng i att delta (ja, så trångsynt och desperat blir man efter år av ensamhet att man endast rör sig i kretsar där en potentiell Han kan dyka upp). Min syster skakar (befogat, jag vet) på huvudet och suckar uppgivet. I ett sista försök att få med mig och samtidigt få mig att släppa mitt eviga karljägande frågar hon "Fan, kan du inte bara lära dig att bli lesbisk?"

Jag är förlorad. 4Life.

För att inte lägga mig och dö mitt på gatan drog jag iväg henne på ett pojkstinnt Pipes och vi pressade ett par öl. Helt emot mitt hälsotillstånd, men helt i enighet med mitt begär. Jag känner mig åter hoppfull.

Ska vi dö i snö?

SANNE -09


Ja, jag gjorde ett övernaturligt superhopp.


Inlandsfight. Slutar aldrig bra när en kan svinga benet i 180 grader.


Jag var nöjd och Patrik åt upp vårat fika.

Mamman min

Mamatime igår. Värdefull time. Jag var sjuklig och behövande, hon var sjuklig men omhändertagande. En riktig mamma. Jag plockade hennes ögonbryn för att äntligen få veta om hon har en panna som alla andra mammor. Det har hon. Nu. Sen slogs vi i dubbelsängen tills mamma höll på dö. Ja, jag ignorerade det fakto att hon är lungsjuk och så gjorde även hon. Men kul hade vi, alla fem minuter vi hann med. När hon återfått medvetandet och andningsfunktionerna gjorde hon en efter-spyan-semla som jag lyckades peta i mig för att sen vara back on track, så att säga. Hon är för fin, min gamla mama. Jag känner mig ibland ledsen för att jag är vuxen och alldeles för medveten, för det gör att jag glömmer att bara vara mammas barn med henne. Jag tror inte hon tycker att jag ska ha en vuxen yta även på hemmaplan, men det blir så av bara farten.

Men igår, igår var jag ett jädra barn. Och jag tror både jag och mamma älskade det.

Bårbilen nästa

Jag håller på att försöka diagnostisera mig själv. Jag vet inte längre om jag är 23 eller 83 år. Jag har knäckt sönder min höft så jag haltar som butlern i den värsta gammrysaren, jag har en veckolång historia på magproblem som endast tillåter en diet av banan och a-fil (fettisdag idag och jag har kräkts som en bebis) och jag som aldrig haft problem med huvudvärk (nej, bakisdagar efter vinklunkande räknas självklart inte) brottas nu med både hammare och släggor bakom pannbenet. Vad har hänt? Jag vill bara ligga i soffan med ett gigantiskt täcke över mig och inte kliva upp på en månad. Fan, jag ska till och med till en sjukgymnast. Det senaste halvåret har jag hängt på vårdcentralen lika många gånger som under hela mitt resterande liv. This is crazy.
Okej, nu låter jag som en 83åring också. Det är bara de som gnäller om sina problem. Sorry.

Helgen var alla tiders och jag har varit ute från arla till middag för att dra loss skotrar ur djupsnön och promenera halva Jämtland runt. Nu är jag redo för skolan igen, ett ställe jag inte sett på evigheter. Typ.


Jämte jämten i Jämtland

Packad och klar för en helg i gamla goda vänners lag. Jag ska till Östersund och äta gott, dricka gott och andas jämtländsk friskluft. Det var längesen sist och det blir skönt att komma bort. Igen. Så trevlig helg allesammen.


Just cruisin' to Africa

Om man ligger hemma i sin soffa från morgon till kväll blir det tillslut oundvikligt att youtuba Will Smith och köra huvudgung till hans urgamla dängor. Eller att seriöst ta reda på när nästa lediga plats finns på Ellen DeGeneres show (det borde gå att lifta till LA. Eller simma..). Eller att göra tre meningslösa inlägg på denna plattform. Jag ignorerar intensivt det faktum att mina ögon fått en kantigare form och att mitt huvud susar. Det är säkert hälsosamt.

Imorgon ska jag fylla i ansökningarna till Tanzania. Fem veckors praktik vid den afrikanska östkusten. Håll tummarna för mig. Eller donera pengar. Jag behöver både och.

Det är för långt bort ibland...


En liten förvarning

Jag är mest less. Sorry.

Jag har även kommit till insikt om att bloggen börjar närma sig sitt slut. I mitt allra allra första inlägg skriver jag "ett år". Om två veckor har det gått ett år. Det betyder att det är dags att börja fila på en årskrönika och en framtidsvision. Och ett avsked.

(och plötsligt känns allt så mycket bättre..)


Kan vi leka vuxna på låtsas?

I helgen var jag med om en närmast traumatisk upplevelse. Människor under 25 som försöker leka vuxna men lyckas nå ända till pensinärsstadiet. Stel, obekväm barnkalastillställning som får mig att associera till en begravning där gästerna är åldersdöva eller tandlösa så konversationer blir överflödiga. Och allt detta sker i en grupp med nära vänner (det är alltid lätt att acceptera munlås bland ytligt bekanta, folk kanske är osociala sen födseln. Men inte bland mångåriga kamrater.. vad hände?)

När jag förskräckt lämnade tillställningen drog jag en lättnadens suck över att jag varken har karl eller barn att släpa på, för är det så man blir har jag det helt finemang utan. (Okej, lite cred till mina andra familjevänner som inte slängde talförmågan eller sin sociala begåvning i samma veva som bajsblöjorna. Tack vare er ska jag inte utesluta familjelivet helt ur min framtid.) (Ni ser vad för många läsare gör med mig. Jag får dåligt samvete över vad jag skriver och ber halvt om ursäkt. Suck. Tur att det snart är över.) Därför har jag bestämt mig för att bara göra roliga saker med roliga personer och skulle det skita sig så gör jag det själv. "Ensam är jävligt stark" har helgen bidragit med.

Undrar om jag kommer dö av skam om jag typ besöker SFBio helt allena?
Troligen. Mardrömsupplevelser till trots så är jag faktiskt inte där än. Sugen, någon?

Melodiskandalen?

Det börjar bli svårt att stötta Amy nu. Hon har gått från cool tolvåring som spöade skiten ur alla med sitt sound, till att bli en töntig tonårig poptjej. MotalaFriddy - våra Amypoppardagar börjar dra sig mot sitt slut (man kan tro att vi haft många gemensamma sådana. Det får man gärna göra, jag vägrar gå med på att offentliggöra att du faktiskt avskyr henne och att jag är den enda nu levande homo sapien som seriöst älskar barnet. På ett osexuellt vis, of course). Det är bäst vi skyndar på, för nästa gång blir nog sista gång. Från att med glädje ha skruvat upp volymen på radion, till att i smyg lyssna på hennes debutplatta och min favoritplatta (nej, jag fick den inte på min 20årsdag. Jag fick den... nej okej, det var då. Fan.), till att lära mig alla texter utantill, till att börja ha koll på när det var dags för livechans, till att gå på Schlagerbaren för att få seriösdansa till förra årets Thank you - till att inte bli speciellt ledsen över enbart Andra chansen-placering.
Jag tror jag måste gråta. Förlustgråta.

Med denna inläggsinledning har jag väl avslöjat att jag seriöst ugglat framför Melodifestivalen ikväll. Min ursäkt, som vanligt, är jobbjobbjobb och där är det svårt att inte titta. Fastän man dyrt och heligt och flera år i rad svurit ed på att för all framtid bojkotta programmet (men hur kan man låta bli när Lili och Susie gör come back? LILI och SUSIE! Jag och Lisa discodansade till dem i hennes garage när vi var små och jag var sjukligt redo att discodansa ikväll igen). Men det värsta med ikväll var att jag tyckte flera bidrag var bra. Lasse Lindh, den lille gamla. Numera Håkan Hellström-wannabe - går rakt in i mig! Sen några countrytjejer som stampade takten ända in på mitt jobb. Jag höll på att skaffa mig årets fetaste nördstämpel och faktiskt rösta. Jag är glad att jag tyckte det var för dyrt. Det enda som inte tilltalade mig var nån slags hårdrocksdänga där killar med sexy hockeyfrilla (råcoola), silvertights och typiskt hårdrockssound drog av en jäkel på tre minuter. Jag älskar musik, jag lyssnar på allt (det mesta), men någon äkta rocker blir jag aldrig. Tyvärr.

Avslutningsvis vill jag säga att spelkväll med glada friends, en popcornskål och inbitna tävlingsinstinkter sätter guldkant på en jävligt dålig dag. Prova. Jag gav det en chans fastän jag bara ville hem och raka av mig håret (det kallas frustration) och jag kom segrande ur det. Bokstavligt talat. Jag och Jossan är ett oslagbart team.

Goodnite.
Och Korvylorvy nere i Götet - grattis grattis 54 minuter för sent.

Det kallas skilda världar

Jag har haft kvalitetsdag med min syster. Kan tyckas fånigt då vi bor tillsammans, men det är på papper. Sant ska sägas att vi till trots för samboskapet råkas max ett par gånger i veckan och då för att utbyta information angående tvättider, huruvida toapapper måste köpas eller om det nalkas familjemiddag på Hedlunda. Därför kändes dagen idag som en bra dag med aktivt tillvaratagande av den strålande dagen i form av en solskenspromenad tätt påföljt av överraskande bra fika mitt på Ålidhems centrum. Vi kände hur bra vi hade det och hur fint livet kan vara ibland.

Min minsta syster är och vandrar i judarnas fotspår bland gaskammare och massgravar. I Auschwitz tror jag inte man känner hur fint livet är ibland. Där tror jag hat kan gro.

Gyllene '90tal

Jag ligger hemma och protesterar (nej, jag vet inte mot vad men jag känner mig ilsken och har därför armarna i kors. Basta), men det är svårt att protestera när mtv valt att gottgöra mig för veckans tidigare skitteman genom att nu dunka på med nittiotalets milstolpar (eller stolpskott?). Omvartannat sitter jag i soffan och skrattar åt mina minnen och omvartannat diskodansar jag på golvet. Det är tur för grannarna under att min förkylning tog all kraft med sig i dess korståg och att mina dansmoves därmed begränsas till en serie på trettio sekunder. Övrig tid av en låt går att till att återfå medvetandet. Mina grannar under hinner aldrig irritera sig.

Vi snackar Hansons MmmBop som jag och min forne vapendragare Joj stod och sjöng intensivt till på hennes balkong i Dikanäs enda hyreshus. Hon var kär i Taylor, jag hade en crush på minsteman Zach. Vi snackar Blink 182's gamla dänga All the Small Things som jag och Frideborg nötte stämmor på en halv termin under musiklektionerna. Det var på den tiden vi såg framför oss en karriär i scenernas strålkastarljus (hm.. har jag verkligen slutat tro på detta?). Och vi snackar Run DMC med It's Like That där utfyllande beskrivning är överflödig. Alla vet vad jag menar.

Så, jag låtsas att jag är tretton igen för det är mycket roligare så. Och kan få mig att sluta protestera.

Fett for fun

En tjej dog just på teve. Hon var 29 år och vägde 374 kg. Hon glömde att använda syrgas en natt och det blev det sista hon gjorde. Sen var det slut.

När fan tänker folk börja ta ansvar för vad de stoppar i sig? Och när tänker omgivningen börja hjälpa istället för att stjälpa? Här sitter jag och har totalångest över några extra kilon och förbannar mitt nästan konstanta godisbegär i kombination med min inbyggda lathet. Sen visar teve ett program med megafeta, unga människor som bor ihop på hem och smygbeställer pizza till rummen fastän de vet att de högst troligt kommer dö av det (och inte dö som i dö när man är gammal utan dö som i dö om något år). Vad ojar jag mig över?

Vet ni, jag vet inte vart jag vill komma med det här inlägget. Men programmet berör mig och jag sitter och kokar inombords. Det är såna här program som får mig att vilja sluta med min utbildning och göra nåt för att få folk att ta hand om sig innan det är för sent. För man passerar inte 300 kg på grund av någon annan. I vuxen ålder är alla friska människor bekanta med begreppet konsekvensanalys och förstår vad som händer om man äter fjorton chipspåsar, fem hamburgare, sju pizzor, dricker tio liter läsk och myser med åtta kilo godis under en dag. Eller varje dag. Ska det till en livshotande operation innan man inser allvaret? Är det ens en garanti för att man inser det?

Den Elake Draken

Igår på min visa-att-jag-lever-runda här på Ålidhem så passerade jag bland annat Ronja Rövarunge och lillKerran som bums skulle leka att Spöket och den Elake Draken skulle äta upp mig. Kul lek när man vistas blad två- och fyraåringar. Mindre kul när man senare står ensam vid bröddisken på ICA och helt missar att man har ett decimeterstort klistermärke på mössan. Den Elake Draken hade smugit sig med på shopping. Synd att min hallspegel upplyste mig om liftaren när jag slutligen kom hem, annars hade han fått följa med till skolan idag.

När man tänker efter, är det så himla konstigt att man är singel? Egentligen?


Kalle Blomkvist

Jag har nu läst ut tredje och sista delen i min älskade Stiegs Millenniumtrilogi. Fantastiska bok! Den som inte läst dessa böcker har inte mycket att komma med. De är sjukligt bra och när man passerat mittpartiet i var och en av dem är det omöjligt att sluta läsa. Till trots för dåliga erfarenheter av bokfilmatiseringar så tänker jag faktiskt ta på mig ett öppet sinn och gå och se biofilmen som nalkas. Med Mikael Nyqvist, en av alla mina medelåldersdrömmar, i spetsen kan det inte bli annat än bra. Jag glider just nu på peppendorfiner.

Jag har även lessnat på att ligga hemma och vara krasslig, så nyss kom jag hem efter en tur till centrum för inhandling av riktig middagsmat (Anna Skipper skulle dö om hon såg min sjukdomsdiet. Blåbärssoppa, knäckebröd med philleost och Karamellkungen står gissningsvis inte överst på hennes Ät Bra-lista. Nog för att hon ändå skulle dö om hon såg vad min shoppingtur resulterade i - pizza mozzarella. Underbara tisdag) och lite skolupdate av min kumpan Johannanas. Det var sweet att vara sjuk och borta när man gick högstadiet. Det man skulle ta igen på den tiden var ingenting och fort gick det. Idag kan man måsta läsa om en hel kurs om man har otur. Jag slipper i och för sig det eftersom jag går det väldigt avancerade sjuksköterskeprogrammet, men jag tror jag har en del att göra när jag lämnar mitt näste. Fans fan.


Gubbsex i värmen

Jag förbannar feberdrömmar. De är intensiva, komplicerade och lämnar en full i fan när man vaknar. Sen undrar jag givetvis även vad som orsakar dessa återkommande sexdrömmar jag tycks ha drabbats av? Nyss vaknade jag efter några heta timmar med  (trumvirvel) Peter Settman. Det är inte riktigt Martin Timell, men heller inte långt därifrån. Dessa svenska, medelålders kändismän.. De tar mig med storm och lämnar mig därefter ensam och utslagen hemma i sängen. Det måste vara kroppens sätt att kompensera för alla tonårserövringar jag har i bagaget. Jag får väl ta det som en man. Eller kvinna. Eller.. ja. Det enda som inte var särskilt smickrande i drömmen var att jag hade gigantiska hängpattar som återfanns i knäregionen, något Peter upplyste mig om återkommande gånger. Jag tror det är en bearbetning av en smygfobi mot att bli gumma. Jag kan inte förstå annat.

Dessa bröst blir min död.

Slem slem glem flem hem

Begreppet multisjuk har fått en ny innebörd. Ruskigt förkyld och magsjuk. Samtidigt. En ny mix som jag gör mitt bästa för att hantera. Det är tur att jag inte kan andas genom näsan och därmed har ett överflödigt luktsinne, för annars väcker städhinkens inpräntade Ajaxdoft så påtagliga sjukdomsminnen att man får kväljningar av bara det. Nu slipper jag det. Nu kräks jag bara när jag verkligen behöver. Puh.. eller nåt. Så feel free att tycka synd om mig. Det gör jag och jag gör det bra. Och norske Pettern har bursdag idag, så hurra för det. Nu ska jag ligga ner igen. Adjö.


Hemlige Mållgan

Det är sanslöst hur mycket snö som himlen rymmer och som den nu valt att sprida över vår lilla stad. Jag orkar inte ens börja försöka förklara. Se ut, för fan. Det är sjukt. Och jag älskar det! Nu är det vinter. Inget slask, inga runt noll-grader, ingen ishalka. Bara pur vinter. Snö, snö och åter snö. Aaah. Sen att jag inte har vett att klä mig efter väder och därför ligger med feber och fotbollshals hör inte hit. Jag skyller på att vi inte haft riktig vinter på sjutton år. Minst.


Och jag bor på tredje våningen..

Igår på jobbet fick jag äta kvällsmackan med min hemlige vän Ludvigo (med hemlig menar jag att han egentligen går under kategorin "arbetskamrat", men att jag i smyg har stoppat honom i kompisfacket. Utan att någon annan vet om det. Jävligt mellanstadiebusigt, I know). Det är de bästa kvällsmackorna för ingen kan skvallra som honom och tillsammans blir vi nästan experter. Vi irriterar oss på samma saker hos folk och samhällssystem och analyserar situationer på ungefär samma sätt, därför kan vi sitta och känna hur vi tillsammans får all världens makt. Jag är dålig på att irritera mig inför andra annars, stå för att jag ärligt ogillar människor och egenligen vill slita huvudet av både det ena och det andra. Men med herr L går det utmärkt. Det blir en bra kvällsmacksmix. Fanks för det.


Vadå utmanad?

Hur hände det här? Jag utmanas inte. Jag utmanar aldrig. Och här är jag och kan inte göra annat än följa reglerna. I curse the day you were born, bloggvärlden..

Här är reglerna:

-gå in i mappen mina bilder
-gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen
-visa bilden på bloggen och skriv något om den


Lena, John och Elsa - Myran, Masken och Pigan.

Stockholm 2004 rätt innan studenten. Vi firade att vi gjort succé med vår musikal och blåste pengarna på dråpligheter under en huvudstadsweekend. Jädra minnen alltså. Vi och Hannahbananah var gänget och vi var de bästa!


Pussycat Fjolls

Hur fan ska man få motivation att leva när mtv bara spelar skit som Katy Perry och Pussycatterna? Suck och stön. Det måste vara alla alkoholdebuterande femtonåringars fel att dessa människor tillåts skråla i både radio och teve dygnet runt. Det kan bara vara dem som lyssnar. Och jag, för att jag vägrar se Rachel Ray eller TVShop. Åh jag hatar teve.


Hundra år i graven

Att vara fresh i kropp och knopp och hinna fylla 105 år innan man somnar in är en bragd värd medalj. Idag gick ett sekel ur tiden när gamla tant Agnes valde att packa ner alla minnen från två världskrig, ett kallt krig, en Titanic-krasch, när radion kom, när den svartvita teven kom, när färgteven kom, när Kennedy vänstrade med Monroe, när månen bestegs, den äkta Elvishysterin, den äkta ABBAhysterin, frisyrer från 1920-talets slickade kringelknutar till 80-talets våffellockar, när människan gick från att själv mjölka sin egen ko innan frukost till att köpa multiproducerad högpastöriserad low-fat-mjölk på ett supermarket... ja, egentligen allt som en annan bara läst om i historieböckerna, och resa vidare till Stället vi inte vet. Min sandstrand. Det var ett bra sekel som förtjänar en redig öl på den där stranden. Lilla Agnes, sov så gott.


Vi ska alla dö i snö

Vilken jävla dag. Kaos är bara förnamnet och de trehundrafemtioelva miljarder snöflingor som trängs i skyn just nu har gjort mig försenad både till det ena och det andra idag. Efter att pulsat i djupsnö från universitetet till stan för att växla tillbaks mina norska kronor, hojtade Forexgubben redan i dörröppningen att jag bums måste backa ut igen och göra mig av med överflödet. Han påstod att jag såg ut som Yeti. Neandertalargubbe. Anyhow, jag lekte chaufför till min systers musiklektion och hann därmed också med att förbanna allt som stavas Vägverk och trafikunderhåll under de fem minutrarna jag svettades bakom ratten. Att sedan sitta utanför musikrummet i tjugo minuter kändes som paradiset i jämförelse, men inget paradis utan orm som denna gång tog sig form som en liten sketen tvååring. Hon dundrade fram till mig, spände sina gigantiska blå ögon i mig och sa morskt "Hej tjockhuvud". Det var det. Nu ska jag gå och träna bort tjockhuvudet och knapra sallad till middag. Barn får mig att må så bra..

Hemfrid

Landad och klar på Stippan efter en veckas leksakshappenings, rödvinsöverdoser och glädjefyllda återseenden. Det har varit nice. Det har varit kärleksfullt. Det har varit kaotiskt. Det har varit överklassfasoner. Det har varit förälskelsepirr. Det har varit minnen.
Jag sov hela flygresan hem.

Umeå är hemma och här vill jag vara, men Oslo är och förblir min andra stad och jag får väl bara ta och acceptera det.

Är en flådig värld en bättre värld?

Jag sitter nu har, efter att ha lamnat Fridan i barnehagen, och lyssnar till ljudet av hushållerskans dammsugare. Hon ar uppe på loftet, dar det ar hela en och en halv meter i takhojd och man latt kommer fram bara man går bojd i nittio grader. Dar dammsugar hon nu. 65 år och polack. Det ar tur att hon ar dålig på språket så hon inte kan forhandla om sin lon. Då kommer man lattare undan med ett par, tre hundringar for de fem timmar det tar henne att svabba alla våningar. Att hon ar gammal ar bara bra, det gor henne tacksam. For det ska hon vara. Hon ar ju faktiskt bara polack. Vem skulle annars anstalla henne?

I barnehagen var det lite skvaller på gång. Jag blev anfortrodd att den konstiga mamman till den konstiga lilla flickan nu hade hittat på att den konstiga lilla flickans konstiga storebror inte skulle få något nytt PlayStation, då den konstiga mamman tyckte att det inte var bra for hennes sexårige son att parkera sig framfor teven varje dag. Forfarligt! Inte konsigt att det ar en konstig familj. Och den stackars flickan får ju inte ha rosa prinsessklader, då hon bara går i arvda klader från hennes broder. Inte konstigt att hon bara vill leka "killekar" och leva om och bara vara stokig. Och vad ska det bli av hennes konstige storebror? Vad ska han leka med nar alla andra får sitta vid sina Nintendo Wii och PlayStation 3 och spela mordarspel? Ska han leka med dockor? Ja, det ar en konstig pojke. I en konstig familj som kor runt i en gammal Volkswagen helt från mitten på nittiotalet och bor i ett rodmålat kråknaste mitt vid stora vagen. Det kanns ju inte helt okej att de medvetet valjer att smutsa ner omgivningen, då alla vet att deras sjalvvalda stil passar dåligt till alla splitternya -09bilar och topprenoverade, hypermoderna vita villor. Dåligt! Kan de inte gora som andra och skaffa den konstiga pappan ett jobb dar han tjanar miljonbelopp, så mamman kan vara hemma och bjuda de andra hemmamammorna på kaffe och skvallra om någon annan konstig familj och sen inte halsa på varandra nar man ses på centrum och om man andå skulle råka halsa så får man bara prata om hur mycket golf man spelar eller hur mycket mannen tjanar. Allt medan barnen springer i rosa och blått i barnehagen. Den konstiga familjen skulle bli så mycket mer omtyckt då. Men det fattar de inte. De ar bara konstiga. Konstiga och fattiga. Usch.

Ursakta att det inte ar prickar over ö och ä i detta inlagg, men då måste man gora ett extra knapptryck och det ar ingen hemma som kan gora det åt mig.


Kiddos


LillFridan och Oscarn, mina norska småglin som inte ar så små langre..


Svenska barn for att jamna ut.. Ronja Rövarunge och miniatyrKarro Kerstin.

Nej, det hander inte mycket i Norgeland. Lunch med Mari, pysjparty hos Svante och maskeradskridskor med ungarna. Jag dricker vin och ater pizza och tycker att dagarna ar ganska behagliga. See ya.

RSS 2.0