Dessa bussresenärer

Är det bara jag eller har alla en liten djävul i sig som älskar att komma fram när den är som minst välkommen? Idag var vi och snurrade på polisstationens parkeringsplats (ja, bara för att roa oss själva) och plötsligt kommer jag på mig själv med att sitta och tänka på att skära sönder däck, repa lackeringar och felparkera. Bara för att.

Sen tycker jag det alltid är lika underhållande att åka buss. Det går inte en bussresa utan att någon främmande person talat till mig på ett säkert trevligt men för mig väldigt suspekt vis. I förrgår när jag åkte buss stötte jag på en gammal bekant och vi började, som vanligt folk flest, uppdatera varandra på småsaker i livet. Vi kom in på min Barcelonaresa och via den länken vidare in på språk och gamla kunskaper från forna skoltider - tyska. Mitt inne i en för utomstående säkerligen inte intressant diskussion om varför man glömmer allt fastän man pluggat i fem-sex år, vänder sig den typ fyrtioåriga mannen framför oss om, stirrar mig i ögonen och säger med hög, klar stämma: Börja prenumerera på en tysk dagstidning, då kommer du in i språket igen. Därefter vände han sig framåt igen, tog på sig ett par handskar och klev av på närmaste hållplats.
Ja, ni. Så är det för mig. Jag får goda råd av mänskligheten för att komma vidare i min personliga utveckling. Det känns.. bra?

Kenny å Doris på charter

Söndagmorgon och allt är lugnt. Solen skiner och fåglarna kvittrar... och jag är dödsbakis. Uääh. Jag kan inte sova och jag orkar knappt vara vaken. Och alvedonen är slut. Damn it.
 
Nåväl, helgen har hittills varit ganska lyckad. I fredags fick jag vara tuffast av alla när det var reptilafton på Rocky. Jag jobbade med två tuffa karlar som pratar brett och snusar och säger inte mer än vad som behövs och som känner sig mycket säkra på sin sak. Men så kom detta lilla djur och slingrade sig fram utan armar och ben och hoppar de upp i knä på varandra och kroppshåren reser sig till skyarna medan den ene skriker högre än den andre och båda i falsett. Tamtadaa - då kommer SuperKarro! Som en räddande hjälte tog jag hand om ormarna och räddade killarna från en säker död. Oohh..
Nej, okej riktigt så actionfyllt var det inte och jag måste medge att även jag var lite svettig precis innan jag skulle få ormarna i mina händer. Men det var väldigt coolt och ormar är väldigt sköna djur. Starka, men sköna, och man blir lika förvånad varje gång att de är torra och nästan plastliknande istället för slajmiga och klibbiga. Hörreni, jag tror till och med att jag blev kär i en av ormarna och har sedan fredagskvällen gått i hm-kanske-ett-husdjur-i-form-av-orm-tankar. I så fall får den heta Kurt. Eller Ariel om det är en tjej (hur vet man det? Jag såg ingen penis..)
Sov på kvällen över hos mitt favoritkärlekspar och såg nån skräckis som hette Wrong Turn. Njasi, det var ingen fempoängare men dock underhållande där vi satt. En tvåa för de fula monstergubbarna och härligt detaljerade styckningsscener (nej, jag bär inte på någon mördargen men det är faktiskt det som ser mest blodigt och groteskt ut som är mest intressant när resten av filmen inte håller måttet, kom inte och säg annat).

   

Gårdagen bjöd på första mjukglassen på stan och jag hade äran att få en tulpan av en främmande man som tyckte att jag var vacker - revenge! Moahahahaa..
På kvällen for jag aka Kenny och min Doris på charter till Mallis som för dagen var placerad i kårhuset Villan. Trerätters, bubbelvin och snapsvisor - det var som upplagt för en lyckad kväll! Men ack och nej, allt slutade i riktig grisfest där Suntrip himself blev för full, Palmen somnade i soffan och BillabongBella flashade stjärten. Jag tog tillslut Doris under armen som en riktigt gentleman och tillsammans gick vi en romantisk nattpromenad på stranden bort till exotiska Baloogrillen för att spendera våra sista slantar på inhemsk kött-på-bröd-rätt med spanska potatisstavar och kryddig tomatkräm. En sista minuten hem och därefter rätt i säng.

Nu ska jag ge sängen en ny chans. Det tycker både kropp och knopp, så good day.


Ingenting egentligen

Om dagen igår var stora latardagen så har jag ett mer hektiskt schema dagen till ära med tvätteri och examinationsseminarium och iksu och jobb och promenader, vilket är bra för min stegräknare som även den måste lagt på sig efter gårdagens inaktivitet och frosseri. Sen tycker jag att det är fredagar titt som tätt nu för tiden. Det är inte många inlägg sedan jag skrev Hey, det är fredag! och var nöjd och glad över det. Och här är vi igen. Dejá vú... I helgen står sittning med chartertema (hej Sällskapsresan) och vårstädning på Stippan på schemat. Åh, det blir mycket vin, hörreni. Stackars levern..
Slutligen - det var det värsta vad folk gick igång på en mening innehållande kladdkaka och daim. Haha, ja det är tur man får veta att man inte är ensam. Men nej, det hemliga receptet stays with me. Det blir resterna av det och The Redwalls i aktivitetspausen. Tjoh

Laaat med mat

Renaste formen för njutning är en väl gjord kladdkaka... med hackad daim på toppen! Prova det och det blir första dagen på resten av ditt liv. Sen kan man ju undra vad man gjort för att förtjäna den. Ja, jag kan säga så mycket som detta.. att gå 311 steg på åtta timmar och äta korv och potatismos till lunch.  förtjänar man det.
Jag anser nämligen att har man en lazy day kan man lika gärna vara lazy fullt ut. Ligger man i soffan kan man lika gärna äta som en soffliggare. Då har man som gjort bort det och kan vara supersund resterande dagar. Så idag, när min motion har bestått av att gå nerför trappen, runt huset (för att sola - våren, here we go) och sen tillbaka, har jag tyckt att allt med ett näringsinnehåll högre än 500 kalorier/gram har varit värt att ätas. Dagen är ju redan förstörd så man kan lika gärna göra det sämsta utav den. Det har jag gjort och gud, vilken härlig dag jag haft! Det är nästan att det känns tungt att göra en förbättring imorgon.
SYTYCD (dagens fulaste förkortning) ikväll och jag är kär i Mona. Ja, det var det. Sov gott


Jädra bloggbajs

Jag har tvärhamnat i en antibloggperiod för att det just gått upp för mig att typ varannan person för blogg och att det ska till nåt särskilt för att utmärka sig. Jag utmärker mig inte. Jag gör en vanlig tråkblogg. Nu krävs motivation..
Och jag lider av idétorka. Vad gör man när man inte vet vad man ska skriva? De senaste dagarna har inget spektakulärt slagit mig, jag har inte sett nåt konstigt eller hört någon sensationell nyhet. Engla har berört mig, solen piggat upp mig, en morgonpromenerande Claes Malmberg på Strandpromenaden roat mig.. that's all. Så idag blir det ännu ett tråkinlägg. Jag är ledsen. (Men hoho, första varvet runt Nydalasjön avklarat - beat it!)


Historien om blodgivare Hansson

Idag hade jag bestämt mig för att gå till Blodbussen för att bli blodgivare. En god sak och jag ska ju trots allt bli sjuksköterska, ser inte så bra ut om jag vägrat hjälpa mänskligheten. Så, sagt och gjort, när vi skickat in hemtentan tog jag mig med raska steg ner på stan. Solen strålade och mitt sällskap Lina peppade lite genom att säga att hon minsann gav blod och att det var inga problem och de bjöd på frukt och festis och var alltid gulliga! Till saken hör att jag, trots mitt yrkesval och trots min piercing, tycker att det är småkymigt att få nålar instuckna i kroppen och det är ju lite grejen med att ge blod. Så, mina nerver hade sedan länge börjat spöka och därför var det med stort mod jag tryckte ner handtaget på bussen och klev in. En redig, skäggig karl med finsk brytning gav mig papper på papper och broschyr efter broschyr som skulle ögnas igenom, skrivas under och förtydligas. Jag gjorde som de sa och hamnade i en liten vrå med en sån där gullig sköterska så som Lina lovat att de skulle vara. När hon nöjt (oj, där kom det igen) förklarade att jag hade perfekta blodtrycksvärden sjönk min puls några hack och mitt första leende bröt ut. Det var nog inte så farligt ändå, jag hade ju fantastiskt bra värden. Men så hamnade jag tillslut i liggstolen och med tröjärmen uppkavlad och svettringar á la Atlanten under armarna kände jag mig plötsligt väldigt ynklig igen. Då kom vändningen. En sköterska kom fram, såg på min arm och lade med förfärad min handen på pannan. Utan ett ord vinkade hon till sig en annan sköterska som slöt upp, tittade och slogs av samma reaktion. Fortfarande utan ett ord tittade de på varandra, suckade och skakade på huvudena och likt Kroken och Snoken tittade de på mig med huvudena tätt ihop, för att tillsammans göra sitt första och enda uttalande - jag hade för dåliga kärl, det skulle inte bli någon blodgivning! Förvånad och samtidigt lite lättad (ja gudars, nu slapp jag den där pärsen var fjärde månad) reste jag mig upp, stammade fram något om felbedömning och Är ni verkligen säkra.. Sköterskorna höll fast vid sitt beslut och jag fick ta på mig jackan igen. När jag gick till trappen för att lämna bussen tittade den storvuxne finnen på mig och skrattade till. -Ja, här är du inte välkommen mer, sa han och kastade mina papper i soporna.
Och så gick det, dagen när jag bestämde mig för att ge blod.


Dags att hooka

Studentspex, piggelindrinkar och Wills gamla Gettin' jiggy wit it. Långpromenad, filmtajm och burgare på Mia's. Joda, nog är vi nöjda med helgen. Att det snöat dygnet runt har inte ens besvärat mig. Och min gosyster bakade banankaka som vi mumsade till Goodbye Lenin som helgavslut igårkväll. Därför är man sambo. 

Mina reflektioner under helgen har mest kretsat kring temat Dags att skaffa en karl. Jag känner att trots all snö och blåst kommer vårkänslorna över mig och jag gör mig redo för att jakta igen. Det kan vara allt ljusare dygn i kombination med häftiga sommarplaner som får mig att vilja blomma, jag vet inte. Det kan också vara det faktum att när jag gick på kvällspromenad i veckan var det jag och sexton kärlekspar ute i mörkret. Det låter sjukt att jag räknade, men ni vet när man går där ensam och fantiserar om mr Right och så möter man ett pluttinuttigt kärlekspar som omslingrade struttar på trottoaren mittemot. Man noterar dem. När nästa par följer tätt på så tänker man "Damn it, ett till" och axlarna sjunker till knähöjd. Plötsligt kommer man på sig själv med att ha passerat fem, sex par och man börjar undra var alla ensamma människor är. Man hade blivit glad för vad som helst, till och med sura gubben som vägrar plocka upp högarna efter fula pudeln. Men det kommer bara par och man börjar räkna och sen kontrollräkna för att se om man verkligen räknat rätt. Tillslut är man, som jag, uppe i sexton par och fortfarande den enda ensamma vandraren. Ensammaste vandraren. DÅ bestämmer man sig - det är dags att hooka. Det är det jag har gjort. Wish me luck.


Fredag i luften

Hallå allihopa everybody - nu är det helg!
Jag är redo för att vara fri som en fågel. Jag har avverkat Iksu, hårfärgning och betalat gamla räkningar, ge mig action. Och jag struntar i solen nu, för om två veckor glider vi ner till sydligare breddgrader för att lapa sol så det räcker ända fram till sommaren. Så up yours, väderguden. Moaahhahahaaa. Trevlig helg hörrni!


I'm a dancing queen

Nu när jag sitter och ser So you think you can dance på TVn känner jag hur det rycker i hela kroppen och hur jag nästan trycker huvudet in i rutan, så långt framåtlutad sitter jag. Det känns så lätt och det ser så enkelt ut och jag är snabb att inbilla mig att det är min framtid. Dansare. Jag kan dansa. Jag kan hålla takten och jag kan skaka höfterna och svinga med armarna. Och mina vader i högklackat - damn I'm hot! Och jag har övat, tro mig! Jag kan allt från att födas ur ett frö till att göra extremt coola moves när jag bara står på mina händer med benen coolt i luften. Ja, ni förstår.. Problemet är bara att det är min version jämt och i min version ingår inte smidighet och stryka, allt handlar bara om timing. Så när den rätta takten kommer är det viktigast att markera den med ett slags hopp eller en headhairswingshake (ja, jag hittade just på det ordet. Whatever) och det gör ingenting om den planerade spliten, som vi alla kan förstå redan innan första försöket är dömt att misslyckas, slutar med att jag råkar ramla. Då "hör det plötsligt till dansen" och jag bara forstätter från min nya position. Så jag är mer en freestyledansare, kanske därför jag inte är med i TVprogrammet. Jag är för fri för att följa nån slags koreografi. Smart.

Det känns som att jag nu måste förklara att mina så att säga dansövningar alltid sker bakom stängda dörrar och allmänheten är för alltid skyddad från denna aktivitet. Gud, det är mycket i mitt liv som sker bakom stängda dörrar. Stackars er vad ni missar mycket.. Men när jag blir känd, då ska jag dela med mig.

Förresten, känns värt att nämna: dockan överlevde och vi levde lyckliga i alla våra dagar.

Akutövning

Gud jag är så nervös just nu. Vi ska ha akutövning i skolan och rädda livet på en docka.. Eh det där lät nog weird och säkert jätteskrämmande, men det är det. Tio åskådare plus tre lärare ska studera oss i våra handlingar och dockan kan spy och prata och till och med dö. Åh gud jag vill inte ha ihjäl dockan... (jag låter psyk så jag slutar här. Men jag är faktiskt nervös på riktigt)

Solen och kalkonen

Det är ett jädra skitoväder ute om ni har missat det. Jag vågar vägra vårsveket och har suttit mycket inne idag för att slippa känna kylan. Sällskapsspelet Brainstorm som är farligt roligt, vi hade svårt att sluta även efter två timmars kamp, samt film. Nästan som en fredagkväll - mitt i veckan.

För att dagen varit så uschlig tänkte jag betygsätta mina senaste filmtittar. Kanske inte så kul, men hej, det är i alla fall ingen modeblogg (och puh för det).
Kalkon: SexualLife med bl.a. Anne Heche - massa olika relationer som går ut på att folk har problem i sina förhållanden och alla ligger med andra. Utan gränser och utan handling. Tråkig, händelselös smörja. Deprimerande, efter denna film tror man inte på någon relation längre.
Sol: Jakten på lycka med Will Smith och hans son. Åh, en sån film. Fina pappa-son-relationen är underbar, Will får mig att vilja gå in i filmen och räcka honom min hand och lilla Jaden, världens charmigaste kille, får mig att älska varje scen. Se den Se den Se den!

Mer än så blir det inte. Nu ska jag fortstätta tycka att vädret är crap. Sådetså. Goodnite

Teorin om faktorn Kompis

Jag och min vän Johanna har idag diskuterat hur man blir riktiga vänner,  vad det är som påverkar, vilka man dras till och inte samt hur man förblir det. Vi kom in på samtalet för att Johanna tyckte att det var sjukt hur jag kunde vilja umgås med henne som är en snart trettioårig småbarnsmorsa med matrester i håret och alltid småblå under ögonen. Diskussionen var igång.
Vi kom fram till att man dras till personer med annan bakgrund och annan levnadssituation än en själv och att det funkar för att de man dras till har samma värderingar innanför pannbenet och man skrattar åt samma saker. Vårt första exempel - oss själva - gick ut på att hon lever big familylife med dagistider att passa, Bolibompa och blöjshopping medan jag ännu är "ung" (moaahahaa) och dricker titt som tätt, tränar när jag vill och kan se teve en hel dag ifall andan faller på. Vi båda lessnar ibland på våra situationer - hon för att hon adrig kommer tillbaks till där jag är nu och jag för att jag ibland känner mig som världens mest ensamma person och kan då behöva en liten familjedos för att det ska gå över och jag ska känna mig happy igen. Jag skrattar gott åt hennes härliga ungar och hon åt mina pinsamma festlighetsbravader. Klart vi umgås!
Sen spann vi vidare på gamla barndomsvänner och våra riktiga bästisar (ja, vi kom fram till att de fortfarande existerar trots att vi inte längre är tio år och går hand i hand med dem till skolan) och kunde knyta vår teori till alla våra exempel. Så, nu ska vi forska på det här, skriva en avhandling och därefter en bok, starta ett TVprogram och hjälpa folk i relationsproblem och bli rika och berömda och gå på kändisfester och andra jippon tillsammans med de där tokiga förbättra-din-person-kvinnorna Törnblom och Skipper.
Or not..


Nöjt?

Finns ordet nöjt? Eller stavas det annorlunda som jag inte vet, så det bara är min felstavning som ser störd ut? "Han log nöjt... " Jaja, Nöjd skulle bli min rubrik men jag känner att jag gör saker nöjt idag. Förstår ni mig?

Hur som helst, jag har börjat bli vän med mitt hår igen. Det är skönt, jag har lämnat Potter och Grant och alla de där bakom mig. Jag har även blivit vän med min Stepcounter. Nu går jag och går jag och går jag utan att muttra över det (jag har iofs inte kommit på om det är för att det är bara vägar igen eller om det faktiskt är manicken på höften som motiverar mig) och känner mig freshare än någonsin. Jag är även vän med det svenska skattesystemet som bestämt sig för att ge mig en rejäl sommarbonus i år. Fantastiskt! Är det konstigt man gör saker nöjt idag?

Jag var och besökte mor och far igår. Jag insåg då det brillianta med att faktiskt bli vuxen (och den definitionen består av ha flyttat hemifrån och klippt många osynliga navelsträngar) och inte umgås så mycket med sina föräldrar. Det ger en chansen att utföra dumdristiga saker, dricka hejdlöst mycket utan vad-ska-mamma-säga-ångest (och kvar är bara var-har-jag-vaknat-ångesten), planera egna aktiviteter och lyckas och misslyckas omvartannat - allt för att sen kunna slinka in hos sina föräldrar en söndageftermiddag och få fika och kärlek utan gränser. Man är alltid på topp, trots att man är öppen och berättar (nästan) som det är. Man får en extra bulle som plåster på såren och ett litet förmanande Tänk på hälsan, stumpan. Men alltid med glimten i ögat. När man bodde hemma och ens yppade att man hade missat en lektion, kanske druckit en cider på festen eller lagt ut hundra kr för mycket på en tröja - då lyfte taket och det slutade alltid med att man åkte på att både diska, tvätta kläder och städa toaletterna. Och om blickar kunde döda...
Nej, alla borde få flytta hemifrån och få en riktigt kärleksfull relation till sin familj. Aah it's lovely och det blir faktiskt att man ser fram emot den där eftermiddagstimmen då man får hjältestatus och allt som sägs kommer omsvept i blommor och fin musik. Det är styrkande.

Det var en gång en fest



Japps. Vi körde fest för Malmöbon och hans bror. Grrreat success! Fulla och glada och allt!

Date your sibling

Nja riktigt så illa är det väl inte, men imorgon blir det syskondate till middagen. Malmöbrothers vs. Dikanässisters - i Umeå. Vin, öl och Drinkkväll (så var det det där med vinnande koncept) med kycklingpasta och torrostade jordnötter. Med insläpp för peppade festgäster later on. Jag gillar att host a party, ta med ett leende och en flaska rom och joina!

Jag har också börjat med min stepcounter idag, på riktigt. Åh gosh jag har inte gått så här mycket sen första snön föll i höstas och är lika spänd som er på om jag lyckas gå helgen igenom. Vi var på Maxi idag i alla fall.

Krisse hade ingen stepcounter så hon var nöjd. Jag hade protesterande fötter. Och jag som har fyra tusen steg kvar till dagens mål, det är ju hela vägen till mor och far för sjutton.. Nåja, har jag tur bjuder far på öl och en rolig historia. It's worth it.

Ha en kanonhelg people. Det ska jag ha.


Världens snyggaste

Imorgon är det tenta, igen. Suck och stöööön. Ja, tro nu inte att det är så här illa att plugga på universitet, men är man lika ansvarslös som jag och försöker hitta andra roliga aktiviteter istället för att läsa i böckerna går det ibland åt skogen och man får göra om hela... saken. Särskilt frustrerande är det när "andra roliga aktiviteter" kan göras när som helst annars än Nu, då de består av att göra mitt vardagsrum till en scen och mig själv till Lily Allen, öppna kylskåpet var femte minut för att se om det på något mirakulöst sätt hamnat något ätbart där (but no) eller fantisera om hur Ross på ett väldigt romatiskt sätt friar till mig från gatan nedanför fönstret. Åh, jag är född för nåt mer fartfyllt än dialyser och diarrésjukdomar..

Idag gjorde jag även en lista med världens snyggaste män resp. vackraste kvinnor. Googlade bilder och allt, väldigt hängiven min självdelegerade uppgift. Ni får ingen lista här, nej gudars, den behåller jag själv. Men manlig etta blev min stora Prisonbreakkärlek Wentworth och kvinnan Julia "Vivian" Roberts. Så klart, min drömkvinna om det vore så. Nu vet ni var jag står och vad ni ska sträva efter. Själv fortsätter jag med Harry Potter-looken, som ger mig idag - efter att ha självtorkat under natten- ett utseende tillhörande en riktigt töntig 90-talskille. En tidig Hugh Grant när jag ändå är i farten med att rapa kändisar. Så nej.. jag blir inte bortgift i år heller.

So long.


Frisörsabotör

Idag har jag dels kommit på att jag är bra på att rimma, dels insett att min plan om att återinföra lugg i min panna inte varje dag är lika lyckat. För det där med rim behövs ingen närmare beskrivning, det har mest slagit mig när jag gör min lagomt töntiga Job Andersson-imitation (och nej, trots att det är en killer får man inte uppleva det om man inte är min lillasyster och bor med mig. Sorry).
Däremot bestyret med min nya look är ett jädra oflyt och skulle behöva bli redone. Jag kommer aldrig att få den där klassiska sjuttiotalslooken som jag drömmer om och varje gång jag är hos frisören glömmer jag det konstaterandet. Så, igår lade jag ut 350kr på något som idag ser ut som en tidig Harry Potter. Och nej, det är inget bra i det då jag aldrig varit ett Potter-fan. Dagen har gått åt till att blunda ofta för att därefter se om håret förändrats, men ack nej. Och min goda frisör Emma - det är inte ditt fel. Det är bara jag och min fantasivärld som sätter käppar i realityhjulet. Typiskt.

Användadet av min fina stegräknare går förresten också bra. Idag tog jag ut den ur förpackningen. Imorgon ska jag sätta i batterier. Vänta ni bara, jag känner redan celluliterna försvinna...

Exercise4life

Tänkte bara meddela att jag och Em nu har införskaffat stegräknare i ett försök att uppnå fantastiskt läcker figur inför tågluffen. Så om ni ser en lagomt hot brutta strutta omkring med svettband och mjukisbyxor på Ålidhem och en annan heting knata med joggingdress på Teg, är det bara vi som tagit upp kampen mot räknemanicken. That's all, folks. Go not (dedikerat min motionspartner och tillika allra käraste vän)

Vuxenfestligheter

Gud jag känner mig så fånig men jag ska säga som sant är - jag nästan började få ångest nu under blogg.se's dagar med avstängning och flytt och vad de nu hållit på med. Jag har inte ens bloggat en månad än och det är redan nu en del av min vardag. Jag kan plötsligt inte vara utan det. Illa...

Så vad har hänt? Vi har i helgen bytt ut det gamla begreppet Förfest mot det lite mer klatchiga Drinkkväll. Låter mer glam, man är plötsligt peppad på att gå dit i något annat än t-shirt och jeans och det blir mer vuxenpoäng i bagaget med ett drinkglas i handen än en burköl. Man blir lite mer sofistikerad, vill prata lite mer ordentligt och dricker så där duktigt som en klunk var tionde minut. Fast det är klart, vi körde på hemmamått vilket ger en utdelning på minst 40/60 i alkohol vs. annat i glaset. När första drinken gått ner så är det inte som när första ölen lagt sig, vi var snarare på nivå med tredje-fjärde ölen. Fort var det gjort och Drinkkvällen slutade i likhet med gamla Förfesten - alla raglar ut till taxin och håller en ljudnivå i likhet med skrikande apor.
Men hur det än slutar är det mer lyx med Drinkkväll och ger konceptet en klar 10. Try it, det kan inte bli bättre!

RSS 2.0