Ems dag

Det är Emmas stora dag idag, både birfday och namnsdag, och som jag har firat! Middag med kalasbarnet och fika med alla vänner och jordgubbstårta och biskvier och kärleksmums och kanelbullar. Och så minstingsbruttan Selma. Ja, puh vilken dag. Men grattis bästis, det var du värd!


All night looong

Jag hade sex inatt. Med Martin Timell. Kalla mig präktpervo - I don't care. Det var råbra!
Men jag var glad att vakna ensam när alarmet började tjuta, jag orkar inte heminreda klockan kvart över sju än hur mycket guld i mun kära morgonstunden har.

Doft av bak

12h i drömland och nu är jag degigare än någonsin. Jag undrar vid vilken ålder man tänker inse att det inte är så smart att hoppa över sömnen gång på gång, för det hjälper föga att "sova igen" timmarna. Jag kommer hädanefter alltid vara lite sömnefter och jag hatar att vara efterklok.

Igår var bakafton med stora bokstäver. Bullar, chokladrutor och biskvier - smält choklad, jästa degar och göra-kulor-i-sked-taktiken. Efter fyra timmar av organiserat kaos stod vi med mjöl upp till håret och såg förnöjt ut över våra verk. Om ingen kommer och fikar kommer jag strypa någon. Faktiskt. Men det är kul att baka två, man glömmer tiden och blir väldigt engagerad i teamworket. Jag ska starta bakklubb, det är hälsobringande för både själ och kropp(shyddan? Not).

Nintendo4Life

Nu har jag hamnat i Wii-fällan på riktigt. Bowlar och boxas och kampsportar och allt möjligt framför 37'arn här på jobbet och slår rekord på rekord. Borde jag spara till ett eget, eller är risken för att jag aldrig mer kommer andas frisk luft för stor? Det bästa är att man ser ut som en überfjant där man står och svingar armen i tomma luften, läge för Fulast vinner på partaj. Vi får väl se vad semesterlönen tillåter.
Nu ska jag iväg och bowla på riktigt, trots solsken och varma vindar utomhus. Sen ska jag birfdaybaka till Emman. Ja, så ni vet.


Ett viktigt Ja

Gulliga bebisar, romantiska weekends och radhusköp i all ära, men när det kommer till ett liv i tvåsamhet är bröllopet den bästa biten. Stå och lova varann evig trohet inför vännernas tårvåta ögon, vara den vackraste kvinnan och den nervösaste (? suck) mannen någonsin medan stämningsfull musik fyller rummet tillsammans med det lilla, men oj så viktiga, Jaet. Jag har drömt om det sedan jag var liten och efter att idag åter bevittnat den djupaste kärleksförklaringen tänker jag fortsätta drömma om det. Tills jag dör.
Och nej, det är inte lika romatiskt andra gången. Har man gjort det en gång är det jädrigt fult att lova någon annan samma sak en stund senare. Undantagsvis, såklart, om den fruktade döden skiljt dem åt, men annars känns det inte riktigt ärligt att lägga till en nummer två på Evig Kärlek-listan. Så håll er i skinnet, gott folk. Jag stödjer original, inga omkonstuerade repriser.


Ett glas rött, tack

Jag är, återigen, hemma från ett par lyckade veckor i både norska och svenska huvudstaden. Oslo vet ni ju allt om, där var jag oisolerad och överexploaterad med Explorer, trådlöst, ettor och nollor. Men skärgården, ack vilket ljuvligt ställe att tillbringa tid på! Ingevalls egen lilla ö bjöd på timlånga bräcktvattensbad (en äcklig blandning av sött och salt), komedier i DVDn och vinflaska på vinflaska på vinflaska. Det var närmast plågsamt att sätta sig på tåget norrut igårnatt, då allt som väntade här i käraste Umeå enbart stavas jobb. Och sömnbrist, jo jag tackar! Jag som aldrig annars besväras av den för andra så väl kända Huvudvärken, kan nu inte riktigt greppa om det är fyra timmars sömn på snart två dygn som gnager i tinningarna eller, ve och fasa, för låg promillehalt. På riktigt. De senaste två veckorna har nämligen innefattat minst ett glas om dagen och i skärgården är det helt okej att blanda en drink kl halv två en tisdagförmiddag. Det är därför jag misstänker att det sistnämnda är en lika stor bov i dramat och man skulle kunna anse att jag sakta smygförvandlas till sommaralkis. Själv skulle jag vilja kalla det att ta igen från vinterns förluster.
Bilder, tadaa:


LillFridan blir stor          Tapas4Life        Mimi goes crazy         Jag och Svanty              Foxy Lady



Nu ska jag jobba vidare. Sov gott alla ni lyckosamma dagarbetare. Hej

Jag är nästa Meatloaf

Singstar ar en oerhort rolig uppfinning som håller en vaken till fyra på mornarna, till grannarnas stora gladje! Gårkvallen med Svanty och Mari var alla tiders, halsodrinkarna (-Blåbar ar sunt, sa norskan) och mer eller mindre ostamda rockfavoriter avloste varandra innan vi gick los på den fenomenala uppfinningen youtube.com och knappade fram gamla godingar som Basic Element, Dirty Dancing och Heeyo Captain Jack - allt till rullande hofter och svajande hår. Splendid! Nar allt sen avslutades med taxiresa i soluppgången genom bekanta stråk och en utsokt toffeecookie från 7Eleven, kandes det mesta valdigt najs och jag ville stanna så for alltid.

Men, det kom en dag idag också. Lyckades overtala kidsen att jag ar en battre manniska efter mer an ynka fyra timmars somn och fick dra mig i sangen fram till fem-snåret, efter diverse målarboksritande, parllaggande och tv-spelande. Darfor var jag festredo aven denna afton, nar familjen slog på stort med treratters och gaster och vin och ja.. nu sitter jag har. Trott, lullig och nojd. Imorgon ska vi åka båt i fjorden. Jag ska återigen inta en brunare look. Yes.

Nu svamlar jag, så peace och adjo

Syskonkärlek

Som något så nar vuxen gar det ganska enkelt att glamourisera uppvaxten och relationen till syskon, man tycker snabbt att man ar de basta systrar ever. Nar man sen omger sig med ett annat syskonpar i lagom bråka-ålder går det plotsligt valdigt fort att bli påmind om att aven solen har sina flackar. Om jag ska erkanna så var det inte alls sarskilt helylle hemma hos oss alla dagar och kamperna handlade om allt fran sitta fram i bilen, till falsksång vid showupptradanden i koket, till vem som skulle fick mest godis i pasen. Och så vidare. Det fanns stunder då jag mer an avskydde mina systrar, sarskilt den minsta. Hon var en plåga, en sticka i fingret som vagrade komma ut. Åh, vissa dagar.......
Men som sagt, nu ska jag snart runda 23 och tycker att relationen till mina sisters ar vaaarldens basta och vi har det sååå bra. Och istallet for att forsoka sympatisera med dessa lurvungar jag nu har under mina vingar, så blir jag stormtokig nar det gnalls an over det ena, an over det andra och nar det blir narkamp ar jag nastan sjalv med och slåss i slutandan. Och mina predikningar om hur viktigt det ar att vara vanner med sitt syskon och att nar ingen annan finns, har du i alla fall din syster/bror kanns nastan som en dålig, uppdiktad barnbok. Jag skams nastan for mig sjalv. Men det ar plågsamt att stå mitt i ett hemtrevligt tredje varldskrig och numera ser jag upp till mina foraldrar. Mina nya idoler.


MPhumor

Igårkvall såg jag återigen Morgan Pålsson-filmen och betyget blir bara hogre for varje gång jag ser den. Forsta gången var det kanske hoga forvantningar, for den kandes inte alls lika rolig da som igår. Men igår skrattade jag. Helatiden! Den ar genialisk och Morgan ar den storsta tonten som gatt i ett par skor. Underbart!

Solen fortsatter belysa staden och vi svalkar oss i fjorden med en glass i hand. Lovely! Och imorgon ar det bigtimeparty och jag ar pepp som sjutton!
Adios

Om att åka tåg igen

Jamen så var jag i Oslostaden igen. Gör jag inget annat än att hänga här? Strålande sol och bad på schemat, innan dagen avslutas med fancy restaurangmiddag med alla mina godingar. Det är därför jag är här. Bra reminder. Och det är mys med barn igen.

Hade världens knäppaste dag igår som borde förtäljas har. Jobbade som bekant vaken natt och var dödligt trött när jag redan tolv var tvungen att slita mig ur sängen för att jag, världens bästa gör-det-i-god-tid-person, hade tusen saker på göralistan innan tåget skulle gå vid åtta. Packa, tvätta, köpa barnvänliga presenter, gå till optikern, äta, göra matsäck. Sen skulle mitt nya jag bums tränga in ett lätt träningspass på två timmar mitt i allt. Suck. Men jag hann till tåget, med en knott fastsittande i ögat sen joggingturen. Väl där hamnade jag i en ensam kupè och bredde förnöjt ut mig över stolarna. Tills herr Turkman hoppade på. En pratglad svensk med brytning som berättade om allt från första giftemålet vid sextonårsåldern till båtresan mellan Polen och Sverige till när han lärde sig baka pizza med en Jörgen osv. Ja, vid tolv gäspade jag övertydligt och medan han fortsatte prata om alla åtta barnbarn hade hade såhär vid femtio års ålder, började jag sakta men säkert montera ihop sängen på min sida och när jag sagt godnatt tre gånger så tänkte jag att det var lika bra att bara blunda och låtsas att det var en mysig godnattsaga som spelades i någon avlägsen radio. Jag minns inte hur hans historia slutade.. Men det var en gullig gubbe, han skrattade så att axlarna skakade och hade en glipa på fem millimeter mellan alla tänder. Och när han inledde samtalet med att berätta att han skulle träffa en gammal bästa vän från Turkiet som han inte sett på tjugofem år, tårades hans ögon och han såg ut genom fönstret. Därför lät jag honom prata i fyra timmar. Jag blev kär i hans vänskap.

Nu ska jag på Katten och bättra på brännan. Tjohej

Dancing Queen

Som jag dansade igår var det längesen jag dansat, åh det var en underbar kväll! Snygga vänner, gammal godings-musik, ljuvliga cupcakes.. Bästa känslan att ha med sig när man glider genom natten på Rusty! Tack bruttor, igenigenigen!
Dagen idag däremot har inte varit särskilt effektiv. Har sett biografin om Frida Kahlo, ätit en kebabrulle och somnat om till klockan fem. Ska jobba natt inatt och försöka vara mer produktiv då. Host..

Fjärtherbert

I brist på inspiration, ork och lust blev det en rejäl bönsallad med tonfisk nu efter träningen. Smart, tänkte jag, proteiner är ju bra efter att man pumpat muskler. Mindre smart, känner jag nu, när magen börjat bubbla ganska rejält och gasen hopar sig för att inom loppet av några minuter förgifta mig i mitt eget hem. Jag fasar. Och jag gläds än en gång åt ensamheten.
På tal om ensamheten börjar jag tycka det räcker nu. Jag känner mig återställd. En vecka har gått sen jag rullade in på hemmaplan och jag känner mig rehabiliterad (?), veckan har gett tillbaks all min förlorade kvalitetstid med mig själv. Nu tänker jag börja vara outgoing igen och roas av det. Start ikväll med en social öl, vidare imorgon med uppstyrd födelsedagsfest på Rött - gud vad jag älskar att få vara glammig officiellt (för bakom stängda dörrar är jag ju miss Glam herself)! Sen på måndag bär det ju av mot norska huvudstaden där pengar ska håvas in och kära återseenden ska äga rum. Och Stockholm, första gången på fyra år jag ägnar vår egen huvudstad någon slags uppmärksamhet. Men det blir skönt, lata dagar på Värmdö med min egen pingla!

Just ja, tänkte meddela att Tusen strålande solar av Khaled Hosseini är en väldigt läsvärd bok som får många tummen upp. Det är inte bara kvinnoöden som skildras, även Afghanistans moderna historia och politik beskrivs ända fram till tidigt 2000tal. För en insnöad svenne som jag blev det intressant att läsa mer fakta om landet västvärlden fruktar och när jag hade passerat halva boken var det jädrigt svårt att sluta läsa..


Hanssonpeople


Jag & Papa                                              Systrarna K                                                                      MamaLove

Spontanöl är en god öl

Cyklade hemåt igårkväll efter jobbet och njöt av att regnmolnen verkade försvinna i fjärran och den blå, somriga himlen bredde ut sig framför mig med solens stålar som fortfarande lekte med trädtopparna. Motvinden från förmiddagen var utbytt mot medvind och tack vare mitt byte från sandaler till sneakers kände jag mig varm och kände därmed att kvällen kanske inte riktigt borde vara slut än. Min känsla blev allt starkare ju närmare stadens kärna jag närmade mig, då hundratals människor vällde runt på torgen och uteserveringarna var maxade av besökare. Utan att jag själv egentligen hann med, ryckte min hand upp telefonen och slog numret till min nr1 ölbuddy Anny. Till trots för pyjamasoutfit (klockan tio, what?) och góboken i högsta hugg, svirade hon om på sekunderna och fem minuter senare satt vi väl bänkade på Olles efter att ha knatat uteservering efter uteservering igenom utan att finna en enda ledig  plats. Ölen var fantastiskt god och utan en tanke på en morgondag så joinade vi därefter två manliga reskamrater på Bishops för påfyllning både i glasen och av resehistorier.
Glad i hågen tog jag min cykel innan tolvslaget och trampade hemåt, mycket nöjdare (detta är ett ord jag kan böja i det oändliga. Sick) med tillvaron. Umeå är en najs sommarstad och spontanöl är en god öl. Glad sommar, hörrni. Och godmorgon!


Rich bitch

Åh, jag var fenomenalt genialisk som jobbade i Oslo förra vintern! Ett år har gått och pengarna tycks strömma in på mitt konto än idag! Först var det femsiffrig semesterersättning sådär lagomt lämpligt efter att börsen tömts under julbestyren, och nu kom nästan lika mycket skatteåterbäring lagomt efter att börsen tömts under Europaflänget. Gud vad jag älskar mitt grannland!

Sommarflirta/Hårdsatsa

Nu har jag kommit på varför det är en sån great succes att åka utomlands i början av sommaren: man blir brun, fräsch och känner sig flirtredo! Singlar som osinglar - alla älskar vi att flirta. Och på sommarn är det så himla enkelt. Självförtroendet får sig en liten skjuts precis lagomt till att solens varma strålar drar alla stadens karlar ut ur sina björniden och två-sekunders-blickarna haglar när man strosar fram på Rådhustorget, cyklar på Svingen, ja till och med under motitonsrundan vid Nydalasjön. Det är ju därför det borde vara sommar året om.
Med sin bunt givna och mottagna flirtar i bakfickan kanske man snart är redo att hårdsatsa. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - det är dags att skaffa en karl. Och nu är tiden Den! Jag laddar inför dödsstöten genom att knata mig svettig runt motionsrundan varje morgon, pumpa muskler på IKSU och inhandla söta klänningar här och där. Brännan är lagd och håret sommarblekt. Oh my god, här ska sommarflirtas! Känns det som en extra bra uppladdning att min lunch just bestod i tårtor á la smörgås, jordgubbs och cappuchino? Ja så går det när det är birfday i hasorna.
Trevlig juli, förresten.

RSS 2.0