Fånigt lurendrejeri

Världens sämsta jobb måste vara programledare för Memento, Full pott och vadfandetnuheter. Skitprogram som går ut på vad? Brudarna (existerar män? Anton Körberg, vad är han?) pratar och pratar och pratar om ett ord som ska gissas fram och de uppmanar att ringa och "snaaaaart får jag ett samtal! Hööööör jag ett samtal?" och klockan tickar och det känns som att det aldrig ska ta slut och nån ringer och gissar en bokstav fel och blir arg för att ha betalat nästan hundra spänn för tjugoen sekunders röstperformance i teve och programledaren spyr och det förstår jag, för allt annat än arbetsuppgifterna måste ju vara rena nöjesparken. Och att programmen har sänts i evigheter, hur det är möjligt avslutas med lika stort frågetecken som hur Bush fått vara president i snart ett decennium och varför Pernilla Wahlgren fortfarande får vara med i teve. Jag förstår inte vem som ringer. På riktigt. Samma idioti som att smsa Låna. Töntar.

Ja nu har jag varit irriterad igen (man skulle kunna tro att det är för att jag ringt in och sen gissat fel och förlorat tiotusen kronor), jag och min lunchpalt. Det är tisdag och jag är ledig och vet inte vad man ska sysselsätta sig med ute i skogen. Men solen skiner och marken är torr så jag får väl stoppa Robyn i öronen, bege mig utomhus och släta ut några celluliter. Promenader är ju min nya grej. Adjöss

WCparty

Jag har just kommit på att jag älskar toaletthäng. Nån som borstar tänderna, en annan som klipper tånaglar och en tredje som försöker kissa utan att skvala (ja, när jag nu skrivit detta ser jag hur unfresh det låter. Men samtidigt är det den äckliga sanningen om vad folk faktiskt gör på hemlighuset. Förvånad?) Och ju mindre toalett desto roligare blir det. Sen har vi den klassiska leken om att prata oavbrutet med mest möjlig mängd tandkrämsfluff i munnen. Folk som inte förstår den leken får inte dela toalett med mig.
Frågan är varför jag gillar det här? Troligtvis för att det var det som var höjdpunkten när vi var små. Hela familjen på Stortoan - pappa med sin tandtråd, jag och Krisse som gjorde tandborstleken med byxor på huvudet, Katti i badet med ankor och ketchupflaskor och mamma på ringen med evigt rekordförsök på skvaltid. Och det var så mysigt! Man pratade om dagen och pappa drog sina töntiga skämt och jag och Krisse kunde ha badrocksshow och alla var sådär lagomt övertrötta så att allt var roligt.

Idag är det kanske inte lika överdrivet kul på en toalett, inte ens om det är alkohol inblandat (ja, fulla tjejer går två och två och kommer alltid att göra). Men jag njuter ändå för det kan fort bli den roligaste stunden på dagen. Sjukt? Ja, troligtvis. Men sant. Och jag inser nu att jag behöver vård. Eller sömn.
Godnatt

Yes

  



Det är sånt som är värt.

Sail across the skyy on our Blades of Gloory

Jag och Anna körde Jon Heder-maraton i lördags med favoriterna Blades of Glory och Napoleon Dynamite. Vin, öl och Lys Melk för hela slanten och jag dog i soffan halv tolv. Praktikdagar tär på mig. Har nu laddat batterierna med lite Selmalove, biobesök och gangsterfilm med Emman, Pettrarna och Jocke.

Men jag börjar få problem med mina hemmahelger nu. Mycket smart att hyra ut sitt rum, mindre smart att inte skaffat sig annan sängplats. Min favorit-stand in-säng har flyttat hundra mil bort och jag måste börja snylta runt hos olika folk för att kunna andas Umeåluft emellanåt. Stå ut med det, jag är en populär person att ha som nattgäst.


Superfredag

Förfestgalej och clubhopping i all ära, men mysfredagar är ändå det bästa! Tända ljus, godisskål och en serie familjeprogram på teve. Vilken success! Därför vill jag slå ett slag för att återinföra program som Gladiatorerna och Fångarna på fortet, program som roar och inspirerar. Tacka vet jag nu Freddan och Filips lekshow och töntRickards Vem vet mest på tvåan. Spänning och intelligens på prov - det är det vi vill ha! Kan inte Sverige bara erkänna att vi är sjuukt less på alla realityprogram där kamerorna kryper efter vägglisterna hemma hos vanliga Svenssons som har fetma, uppfostringsproblem och nyrenoverade sovrum? Alla har en dos av nån skit hemma, varför vill man då gotta sig åt det under soffhängstiden?
Nej, fredag fredag, underbara veckodag. Jag önskar att jag var fyrtio, trebarnsmorsa och slutkörd efter en veckas hårt arbete och familjeplanering. Fredag kommer förbli mitt paradis!


Tja bästaste dig

You call me up in the morning
We'll stay on the phone until dawning
You tell me secrets I actually keep
You call me up around noon and
Bring me all the good gossip
You hold my head when I throw up
I hold your hand when you weep

And we talk about friends and we talk about records,
talk about life and we'll talk about death
And we dance in the living room, dance on the sidewalks
Dance in the movies, dance at the festivals, dance, dance
No men ever really dance like this

Damn! I wish I was a lesbian and that you were too
Damn! I wish I was, so I could fall in love with you


Varför betala tvlicens?

Jag vet att jag är en tjej som hänger med ynglingar, men jag kompenserar det genom att tycka att manliga tvprofiler i medelåldern är det hetaste som existerar. Som Mikael Persbrandt. Den mannen får mig att önska att jag var femton år äldre, snygg och framgångsik och den stora anledningen att man borde flytta till huvudstaden och göra karriär. Ja, jag har Beckboxarna. Sen har vi Kristian Luuk, anledningen att man fortfarande tittar på Melodifestivalen. Både deltävlingar och el grande finale. Oj oj, vad hände med Sen kväll? Och mr Timell, även fast det mer ligger på ett undermedvetet plan (refererar till diverse våta drömmar om händiga naturupplevelser).
Så nu vet jag varför man betalar tvlicens. Som singel kostar dagsdosen av man.

Septemberdagar

Det är så skönt att vara sambo i Ingenstans och göra matlådor ihop på nätterna, handla godis efter jobbet, gå långa promenader tillsammans på kvällarna och prata om dagen vid frukosten. Suss, vi har det fan bra. Att ingenting blir som man tänkt sig kan man ju aldrig rå för, men vi gör det bra ändå! Även om vi riskerar stamgäststämpel på Frasses innan vi är klara. Nu har jag även inspirerats av min stockholmare att köra mormorstyle och börja sticka, allt för att göra te- och filmkvällarna kompletta.
Är det för att det är höst? Värmeljus och orangea nyanser utomhus? Jag vet inte, men jag tycker om att dagarna går igen.


AA nästa?

Är det dags att tänka över sina alkoholvanor när man börjar dricka sig vinglig på vitt i en studentvrå en torsdagnatt för att sen går ut och dricka social öl måndagen därpå? Medan man tycker att det är helt okej att ha en öppnad rödvinsflarra hemma på köksbänken under veckans gång, "det är så skönt att få kunna varva ner"... Med min kristeliga uppväxt i ryggmärgen blir mitt svar ett förfärat Ja och jag måste nog sätta hänglås på partyplånkan för att ge mig en chans att nyktra till. Ordentligt. Fast det är klart, min snart 23åriga själ skulle nog självdö utan en skål här och ett raggigt glas där. Oh, dilemma!
Emman och Kalleballe bjöd mig i alla fall på lunch idag och min mor kokar soppa till middag, så mat får jag i mig mellan drinkarna. Förträffligt att ha anhöriga som ställer upp.


Höstig fjällvärld






Olga är min hjälte

It's just one of those days.. Efter att ha gråtit ikapp med duggregnet så gör Idol mig hel igen. Micke Gren som blir full på sin coca cola, familjen Tondöv, John som skrivit sin egen operaballad. Och Olga, underbara Olga! The Power of Love blir aldrig detsamma.. Min dag är skit, men det här hjälper på humöret. Vem sjunger ledmotivet till Pokémon på en audition? Och har passerat 8 år? Fantastiskt! Och min egen elvaåriga idol från Oslo ringde och sa I love you min prinsesse, så mitt hjärta börjar återfå sin färg. Imorgon är jag nog redo för en bättre dag.  


Torsdagsfylla

Vi öppnade en vinflaska vid tretiden inatt, som snabbt blev två. Vi tyckte att det var lika bra när vi ändå satt och fnissade som tolvåringar. Klockan sex tror jag att jag somnade, det är det sista jag minns. Och nu har jag byggnadsarbetare i huvudet. Great. Men vad gör man inte för lite kvalitetstid?


Bebis nr 245

Och jag glömmer att berätta att min älskade Blattebaby har blivit mamma dagen till ära! En ny liten skrutt har nu fått skåda vår regntunga dag efter nio månader i en vattenbubbla. Karro - kör hårt! Vi övade i Oslo, det här blir piece of cake! En lyckospark och en överdos av kärlek till mor och dotter får härmed ta cybervägen till Norrköping.


Amerikanskt blaj

Urk. Jag ser på Extreme Home Makeover och suckar ljudligt över världens mest gapiga Ty och hans konstant bölande kollegor. Folk får nya hem av olika anledningar och halleluja, är inte det en fin gest! Men det blir såå dramatiskt och amerikanskt smörigt att man undrar om de är rörda på riktigt eller om det är teatertårar som flödar. Och mitt i allt får jag sitta och skämmas över att jag, hur mycket jag än avskyr programmet, alltid börjar gråta när dom move the bus. Mens eller inte. Så jag slår av nu för att slippa förnedringen.

Dagarna går sjukt fort och snart är det helg igen. Jag har hört att Amy kommer till stan.. peppad på discodans Annie?

Jag sågar i skelett

Eller jag tar i alla fall emot de rödfärgade fontänerna som uppstår vid den oangenäma aktiviteten. Jag assisterade operationen idag. På riktigt. Gud, det är så coolt och jag tycker att jag förtjänar en Well Done-medalj. Typ. Så att Emma skaffade mig Leon var det bästa ever! Som belöning efter förmiddagens action, och delvis för att muntra upp mig efter en alldeles för stor dos av tråkiga nyheter om flyttklara vänner, har jag nu åter njutit min Jean Reno med en tallrik blodpudding och ett glas Cvitamin. Härliga tisdag!
Att jag borde tentaplugga har inte ens fallit mig in, det ligger mer åt bestraffningshållet. Och just nu ligger jag på plus.


Kalla mig E.T.

Ja, jag lever och har nu blivit förflyttad till operationsavdelningen. Mina dagar går härmed ut på att likna en alien. Med en grön påsmössa på huvudet (som ger mig ocharmigt utstickande öron) och byxor med decimeterhöga muddar, går jag runt bland uppskurna magar och skålar med urplockade organ och försöker att inte se ut som den Vilse jag känner mig som. Att helgens potatisgrävning även gett mig en gångstil á la Nerskiten I Brallan, bygger bara på alien-looken och jag gissar att veckan kommer hinna gå innan mina bredbenta steg väljer att låta mig gå utan dem. Min vanliga lycka!

Eftersom CSN vägrar sammarbeta (är inte detta ett uttjatat dilemma?), måste jag nu börja tvihålla på mina små slantar och därför blev Dikanäs med Mimmi det perfekta utflyktsmålet för helgen. Den utlovade solen uteblev så DVDn gick varm från morgon till kväll. Folk jagade och jag vägrade, så därför blev potatisarna min lott. Hurra. Men helgen var great och nu vet Stockholm vad som menas med svensk fjällvärld. Det var på tiden.

Bloggen är ingen prioritet, så förvänta er inget bara för det här. Jag har roligt på annat håll.
Goodday y'all.

Inget. På riktigt.

Okej, man kan börja tro att jag gått i ide. Men att kombinera skog och internet är en dålig idé och sen är jag ju numera arbetande. Oavlönad, men fortfarande arbetande. Därför har jag inte tid med trams som blogg och annan skit.

Praktiken är i alla fall kul, konstiga saker får man vara med om och allt suger energi ur mig och lämnar mig halvt döende när dagen är slut. Men det känns bra, meningsfullt och ger mig allt annat än sömnproblem. Skönt. Sen är det bra med lediga helger, vännermys laddar batterierna.

Om ni tror att det händer mer än såhär i mitt liv tror ni fel. Hej

När jag var 20 år yngre

Åh! Det är så roligt att träffa gamla vänner och bli påmind om hur crazy det varit genom tiderna, allt roligt som man faktiskt varit med om under sitt liv! Jag har sagt det förr och jag säger det igen - här i ingenmansland kör jag nån slags nostalgitripp genom mitt liv och njuter stora stunder av tiden. Visst att saker gått emot ibland, men gud det syns aldrig på kort. Där är det bara happy times hela tiden! Hittade även gamla bilder från låångt bak i tiden, runt typ sent ´80tal när man fortfarande lärde sig stå, gå och prata. Jag och Johan lekte alltid knäppa lekar med knäppa outfits. Då var man söt och kom undan med det, idag är det inte lika attraktivt att dra på sig fjorton olika mössor och en rosa kroppsstrumpa innan man svingar runt hemma på vardagsrumsgolvet. Och nej, inga pics på det inte! Låt fantasin flöda, det är precis så illa som man kan tro. Om man ändå vore fem bast igen..



Puss, Lycksele!

Okej, jag ska sluta tracka ner på inlandet. Jag gillar det ju.. egentligen (Dikanäs4Life). Jag och Susie gårochgårochgår runt hela Lycksele och de är trevliga på sjukan och vi bor vid elljusspåren och vi har hundra tesorter att välja på och både tv4 Film och tv4 komedi så vi blir aldrig uttråkade. Jag tror det blir bra, vi har det jäkligt bra! Sen att det blev mössa på igår vid kvällspromenaden och att regnet störtar ner idag får man väl bara ha kalkulerat in i förväg? Dum vore man annars..

Adjöken civilisationen

Jag åker till Lycksele om en timme. Skolan har startat och det är bara att hugga i - inlandet here we go! Jag har packat kläder, filmer och mat som om det vore Sibirien vi ska till (isolerad i fyrtio minusgrader och maten har päls och måste hämtas i skogen). Nåväl, det blir nog bra. 

Jag har också upplevt min första kräftskiva i helgen. Mycket lyckad tillställning må jag säga! Det var havsdoft, vodkasnaps och shower i modern dans - allt man behöver för en kanoners afton. Som bakisbot fick jag naturmiljö i Sörmjöle igår med chokladhärligheter och Rappakalja. Jag har fått en sista stadshängs-dos och kan nu rulla ut i ingenstans nöjd över sommaren som varit. 
Hej Hösten och adjö Umeå!

RSS 2.0