Ensam hemma

Äntligen sitter jag här i min übersköna soffa och njuter tystnaden runt omkring mig. Tre veckor med socialt umgänge, stadsflängande, solbadande och öldrickande med en påföljande helg innehållandes kalasfirning, fotbollsfinal och grillmiddag. Nu får det vara nog, nu ska jag njuta ensamheten. Tro inte att jag haft det illa, åh nej. Men alla vet det, alla känner det - borta bra men hemma bäst!

Det blir lite hackiga inlägg, jag är i ett hackigt mood. Men nu börjar jag sakta men säkert återgå till det normala, så ni får ha lite tålamod. Men äntligen kan lite pix visas för er, som jag har kämpat..

Vi åkte mycket tåg Vi åkte mycket tåg..
Vi var töntiga turister i Budapest Töntiga turister i Budapest
Vi blev bruna på Pag Äntligen skaffa-bränna-dags!
Parkpaus mellan alla avgångar Vi älskade parkpauserna
Diskodans på terassen Diskodans på verandan
Vi skrålade in till reskassan i Amsterdam.. eller borde ha gjort åtminstone Allsång i Amsterdam
 Venedig bjöd på middag och fotboll

Ja, vilka väljer man av tusen möjliga? Vi hade tre sjukt bra veckor, that's it. Nu ska jag fortsätta njuta tystnaden. Godkväll! Och Krissepisse - ha en fin birfdaykväll!

Holland News

Sitter pa ett mkt alternativt hak i Amsterdams karna och skriver sista resebloggen for den har gangen. Stallet har sager faktiskt det mesta om staden - allt ar sa chill har, folk kor pa den alternativa stilen (inga ackliga backslick-brats har, inte) och Coffe Shopsen avloser varandra. Men vi stormtrivs! Staden ar otroligt nice att bara vara i och eftersom energin hos oss sju resterande borjar narma sig bottenniva kanns det underbart att faktiskt bara behova vara. Sevardheter in my ass, vi gar gata upp och gata ner och njuter av att se folk igen. Men den forbjudna roken ligger tat i stan och den ena lattkladda kvinnan efter den andra pryder skyltfonstren har, sa allt ar ju inte som det ska.
Nu far det allt vara bra. Ikvall ska vi pa dansshow, imorgon har jag styrt med Idan, torsdag sager vi goodbye och lordagmorgon ar vi umebor igen. Men jag tar tillbaks det dar om att vi borjade lessna pa varmen, nu gar vi och huttrar och drommer oss tillbaks till Kroatien igen. Komiskt, det dar.
So long.

Kroatien News

Ja, nu har vi da varit isolerade pa en ljuvlig, kroatisk paradiso i en vecka. Sol, bad, kollektivmiddagar, fylleslag, midsommar, febertoppar, solbranna och tokiga taxiturer. Ah, vi har haft det underbart! Det behovdes efter en veckas hang och flang i storstadsmiljoer.
Nu sitter vi och invantar sista kvallen med beachparty och sand mellan tarna, innan vi borjar bege oss norrut igen. Jag har borjat sakna hemma, vi ar ett glatt men ack sa slitet gang numera och varmen har borjar sanka oss rejalt. Med narmare trettio i skuggan och 23-24 grader i vattnet ar det svart att svalka sig nar det inte blaser. Men vafaan, sitter jag och klagar? Oh no, jag tar tillbaks allt.

IDA - next stop Amsterdam, sa ta dig en heldag i den nederlandska huvudstaden tisdag eller onsdag! YEZ! Skicka sms till mig och sag om du kommer sa slosar jag pengar pa dig da, det vore kung!

Jag har inget mer att tillagga. Peace and love gott folk!
(och jag vet att forra rubriken borde varit Ungern News, men det ar en bagatell horrni)

Budapest News

Sadar, nu har vi tagit oss en bit soderut och till Ungerns vackra huvudstad. Vi passerade Wien pa vagen som gav oss sex timmar av sol, kineser med solparaplyer, skavsar och megalyxiga matbutiker. En underbar stad, hade det inte varit for att man var ett sant budgetfreak hade man kanske gett den en natt. But no, vetskapen om ett nytt lagprismekka fick oss att ta kvallstaget over gransen for att checka in pa vart hittills basta hostel, Domino.
Dagarna tva har gett oss mycket mer an nagot annat - resans forsta bad i pool (!!!), thaimassage, guidad busstur (ja, vi sag lika faniga ut som alla andra som sitter i dessa taklosa bussar med fula horlurar och kamerorna i hogsta hugg.), utstallningen Bodies (doda manniskor under forstoringsglaset, jag har sett ett riktigt tioveckorsfoster. Sjuk kansla) och en akta Ungersk gulaschsoppa. Det har varit stralande sol och sporegn om vartannat, och vi har njutit varje sekund. Imorgon ska vi pa aventyrsbad och bli fem ar igen. Mimmi, jag vet att du blir avis.
Grabbarna och tappra brudar som drog till EM - vilken javla yra med 2-0 i forrgar! Ja om man anda vore intresserad..

Jag tankte att jag skulle forgylla dagen med lite bilder, men aterigen vagrar it-varlden samarbeta och bade ni och jag for noja mig med detta.

Ce'stra - blommorna ar dina barn. Ar du en bra mor? Om du anda vore har, vi har det sa bra och du skulle alska det. Lamna plats pa vykortsvaggen baby! Och jag mar prima! Pyss
Ida - Berlin ar ingen prio just nu, vi kanske satsar pa Italien istallet. Darmed har vi sparat en ol till hostens evenmang. Se det fran den ljusa sidan, tyskarna ar anda tokiga.
Mams&Paps - jag har ju skickat mail, borde man inte skriva till sin dotter och saga att man typ har det bra och att blommorna vaxer som de ska, att Pira ar sot som vanligt osv? Jaja, en puss till Katti i alla fall.
Mimmi - Pappa, va fasiken ar det har??? Eh, eh... ja-jag vet inte riktigt, ja-jag kan in-inte se det harifran. Love you girl.

Peace

Tjeckien News

Sa, har kommer nu forsta lilla uppdateringen fran Tagluffen 08. Efter manga, langa och inte alltid lika bekvama timmar pa tag och stationer genom Sverige, Danmark och Tyskland entrade vi slutligen Tjeckien och gled in i ett alldeles underbart Prag. Sjaskigt hostel, men inte klagar vi som fick ett eget rum och plotsligt slets tillbaks till skolresan i nian med kringkastade klader, sunkig svettlukt och chipspasar och gitarrer utspridda. Enda skillnaden ar val olkonsumtionen. Tre kronor flaskan och en femtiolapp pa det for en middag. Fine by us. Vadret borjar aven det ge med sig mer och mer, efter att ha angripit oss med bade stortskurar och atombombsaska. Brannan blir battre och battre, sa att saga. Har stapplat kullerstensgator upp och ner med karta och kamera, atit lyxiga bagelsfrukostar i olika parker och dansat cool diskodans pa hotta stallet Bombay. Imorgon drar vi vidare till Osterrike och Wien for att ata en alpinspirerad lunch innan vi drar vidare till Ungerns karna Budapest.
Slut pa forsta uppdateringen. Vi ar alla vanner och inget inbordeskrig annu, till trots for vart stora gang. Sa peace out.
(Bilder kommer sa fort vi far internet med nagot som kan kallas hastighet.)

Dags att benvaxa

Så har jag återigen utsatt mig för detta renaste helvete. Olga the Viking klev i morse in på badrummet, grymtade djuriskt och drog med en yppeliten ångestkänsla handen över benen. De långa stråna virade sig försiktigt in bland fingrarna och Olga lät sakta en tår rinna över hennes smutsiga kinder. Men nu skulle det ske - vinterpälsen måste bort! Beslutsamt tog hon fram röjsågen och började plöja genom skogspartierna. Långsamt, långsamt började hon skymta hud där under. När pälsen lagt sig som en matta på golvet, ställde hon röjsågen åt sidan och tittade in i spegeln. Plötsligt var vikingOlga borta. Framför henne stod Olga the One and Only Russian Top Model. Hon slängde med håret och log sitt bländvitaste leende, innan hon klev ut ur badrummet och tänkte på sin ryskbrytande engelska: Europe - here I come!

Tågiga vibrationer

Nu börjar jag äntligen få resfeber. Inte mycket, men det är definitivt sommarens första fjärilar som tittat in. Och de är välkomna, jag behöver lite pirr för att peppa till. Men om mindre än 24h går tåget och jag har inte ens börjat packa. Dålig planering? Nejdå. Tenta imorgon. Jag som helahela tiden tjatar om att jag är dålig på att gilla skolarbeten, tänk er mitt engagemang nu när jag hela tiden får in en bild av mig i en park i Prag, eller på beachen i Kroatien - och med den där svalkande ölen i handen. Nej, det går aldrig. Men jag kräver sommar nu och ingen kommer njuta som jag.  


Virusch

Jag har fått virus på min dator. För första gången i mitt liv. Och jag hatar det. Min dator beter sig knäppt och vägrar sammarbeta vilket sätter mig i en slita-mig-i-håret-sits. Och Google skyltar om 'porn advertising' och länkar till hårdporr även om jag så sökte på motionshantlar eller post it-lappar. Normal? Och allt på grund av en sång på youtube som Johan skickat mig. Ursursurs.. Numera har man hela sitt liv i sin lilla 17'' - bilder från fyraårsdagen till studenten till utlandsresorna till festen i lördags. Försvinner det, försvinner jag. Är det illa att vara så beroende av en maskin?


Dags för powerwalk

När klockan ringer halv sju efter en helg av mycket omplacerade dygnsrytmer, är ögonen små som russin och sängen rena himmelriket. För att ta sig upp krävs plötsligt högre makter, särskilt när man i sitt undermedvetna har koll på att det egentligen är en ledig dag och att sömn gott duger som aktivitet några timmar till. Vad det sen är som faktiskt får en att kasta täcket åt sidan, dra sig upp ur sängen och släpa sig iväg ut i soluppgången vet jag inte. Viljestyrka, paniken av möjlig förlorad värdighet (ja, för tro inte att jag utsätter mig för detta dårskap helt allena. Nejdå, jag är högst medveten om att det kommer finnas väntande hurtbullar på centrum vid avtalad tidspunkt och därmed också medveten om vad som sker om jag är ensam om att ligga kvar hemma). Hur som helst, man tar sig upp. Att minuter senare chocka kroppen med att börja tokwalka i en skog - finns det belägg för att detta på något vis ska vara hälsosamt? Pulsen går upp på max innan man lämnat Ålidhem och man får håll efter första övergångsstället. Det fattas bara ett par stavar och ett svettband så ser man ut som en fyrtiotaggare också.
Men... så är det så sweet att komma hem efter en timme, rosig om kinderna, svettig på ryggen och hungrig som en kamel efter ökenvandring. Gröten har aldrig varit godare och efter en snabb, kylig dusch är man som en ny - och mycket fresh - människa och redo att göra nåt av den där annars mycket innehållslösa lediga dagen. Så det är nog värt ändå, jag tror jag fortsätter min självtortyr. För jag börjar gilla det.

the Burnballcup.

Ja, fullt upp har det varit. Hela helgen. Start på fredag med Nu är det jul igen mot Baywatch och sen fortsatte det tills den hemkokta glöggen tog ut sin rätt och vi slutade spela och börja dansa runt granen istället. Mycket trevlig tillställning det där med brännbollscup. Gårkvällen blev en grillafton i solen på Peddan med allra käraste vänner. Inte så mycket mer att säga än najs som fan.




 
Nu till skuggsidan.. När lade man sin vuxenhet åt sidan och började bete sig som fjortonåriga grisar igen? Ålidhem är förvandlat till en container. Jag förstår inte vem som gläds åt att idag fått njuta solen i bikini liggandes på ett täcke av glassplitter och förkolnade möbler. Sticks det inte? Idioter. Om jag förstått saken rätt har det varit en relativt lugn helg ändå, men skulle det inte vara trevligare för alla om man slapp gå klistrad efter husväggarna för att undgå att få en gammal teve i huvudet, eller om alla kunde ställa sin uppdruckna flaska fint åt sidan istället för att bums drämma den i asfalten? Ja, kanske jag har dålig fantasi och inte alls är en hipp och kul partytjej.. men då accepterar jag det och håller mig till min tråkigt städade hörna. Såna där dumma nöjen får ni hålla för er själva!

Så, nu har jag fått vara arg. Helgen har varit great och nu tänker jag avsluta den med Kod Mercury och en stor påse chips. Tja

RSS 2.0