Mina drömmars man

Jag kliver på bussen mitt i värsta snöstormen, sätter mig bredvid en gumma med knähund (den fula hårlösa sorten). Börjar bläddrar i en båttidning(!) när bussen lämnar hållplatsen, då en lite småskäggig kille med bullkinder och skinnjacka knackar mig på ena axeln. Förvirrad vänder jag mig om och undrar om det hänt något. Han rodnar lite, säger att han ber om ursäkt men att han undrar om jag vill gifta mig med honom. Jag vänder mig snabbt framåt och slår igen min tidning. Gumman tittar storögt på mig innan hon spricker upp i ett leende och blinkar åt mig. Då blinkar jag tillbaka och vänder mig mot killen igen, nickar lite försiktigt och börjar skratta. Han börjar skratta och gumman skrattar. Sen kysser han mig och jag tycker det smakar lakrits. Fan, hinner jag tänka. Jag som är en chokladtjej. Därefter börjar gumman trycka på Stopp-knappen, om och om igen. Det plingar i hela bussen och jag känner att jag blir irriterad. Pling! Pling! PLING!
Småsvettig och lätt panikslagen flyger jag upp ur soffan och får tag i mobilen. Jädra alarm..

Soffsäcken

Nu är jag där. Jag är en av dem jag tidigare älskade att förakta - soffpotatisarna! Min vän Ida ringde för att prata sig till en spinningvän, en idé jag skrattandes avfärdade och utan problem skyllde på min lathet... och så kände jag hur den pyttelilla atlet som så krampaktigt hållt sig fast i mig, slutligen dog. Jag har gått från hon som entusiastiskt ringde andra för att få svettigt sällskap, till hon som diskret och ensamt slutade gå dit, till hon som började komma med fåniga ursäkter som lös mage och polarexpeditioner, till hon som nu slutat bry sig och tycker att det är minst lika mycket konditionsträning och bicepspump i att byta film i DVDspelaren och laga korv och makaroner.

Fan.
Carrie och Mr Bigs lovelife har aldrig varit mer intressant.

K + E 4ever

 
We're so in loove, lala la la laaa. Yeah we are in loove...
(fast tro fasen om inte ungen ser lite skeptisk ut i min famn)

Utvärderingen

Jag har nu fått min första, icke thailändska, helkroppsmassage. Samtidigt med Himlen tur och retur. Hur beskriver man det annars..? Skönt är ordet jag söker. Sjukt skönt, förresten! Jag somnade, vaknade, slappnade av ända in i benmärgen. Min kropp fick äntligen den behandling jag faktiskt vill tro den är värd. Och hela kalaset helt utan kontopåverkan. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - det är fantastiskt att vara student och ha studerande vänner som gör saker kostnadsfritt i utbildningssyfte. Tom är min nya vardagshjälte!

Min syster sitter nu med bindel för ögonen och spelar soundtracket ur Amélie från Montmartre. Definitionen av skillad, folk, och jag ska krypa ner i soffan och njuta lite. Godafton!


Jag har nya favoriter

Jag vet inte vad det är de gör, men jag är kär i Erik och Mackan på kanal 6. Jag upptäckte min nyförälskelse igår när jag slötittade och plötsligt började skratta högt för mig själv. Flera gånger. Filip och Fredrik känns väldigt ute nu, jag tycker nog det är roligare att se någon klä ut sig till porrig "ponny" och dra runt den andre i en sulky på en parkeringsplats till ett shoppingcenter som ett straff i en fånig tävling. Fantastisk Karro-underhållning!

Nu kommer underhållning för er.. Youtube.com som funnits i en evighet och som jag brukar så gott som nästan dagligen, belyste mig med en för mig helt obekant funktion igår. Spellistan. Jag känner mig pånyttfödd och har redan listat ihop ett trettiotal klipp som jag kan se och lyssna på om och om igen. Kunde de inte släppt en manual när de först öppnade sidan, så vi obesurfade stackare (jag vägrar tro att jag är ensam om att först nu upptäckt denna möjlighet..) sluppit allt besvär med att komma ihåg alla sökord varje gång? Återigen detta internethelvete.

Jag ska äta lunch med mina boys idag, sen få helkroppsmassage av Fridas boy. Jag har hört att det blir stjärtknådning, så fortsättning följer...

Vaknatt är tråknatt

Jag sitter och försöker motivera mig att gå till nattpasset på sjukan, men det är svårt. Vad ska en student göra under tio timmar med tolv sovande barn? Med en hammare bakom pannbenet efter all rödtjut igår. Suck. Live and learn, Karro för fan. Men vi hade en mycket mysig afton, råbiffen blev rostbiff á la Kalle och allt slutade med mätta magar och spontana skålar. En typisk kväll som aldrig behöver ta slut.

Jaja, trevlig lördag folkens!


Partypooper

Det är en riktig downer att gå ut på partaj och det första bartendern upplyser dig om är "tomt på kontot". Jädra Hipp Hipp-parodi. Efter två tilltiggda drinkar och belgisk wannabe-folkdans kastade jag in handduken. Att försöka roa sig när man vet sina begränsningar är nästan omöjligt. Jag kunde bara tänka på att jag inte hade råd med kvällen och därför tog jag cykeltaxi hem redan halv elva. Det var som att mitt misslyckade barshoppande försökte upplysa mig om att det faktiskt bara var torsdag och att det varken är en helgdag eller lilla lördag (existerar den fortfarande?).

Ikväll ska jag, hör och häpna, äta råbiff. Första gången. Enda gången?

En choklad med rotfyllning, tack!

-Hej, Karro heter jag. Jag äter hundra kilo socker per år och har nu hål i en tand. (Hej Karro!)

Fan.


Medan jag nu sitter och lyssnar på isländska Sigur Rós bubblar ångestgrytan i min kropp och jag vet att min skrala plånbok allt för snart måste ta smällen för mina dåliga godisvanor. Att hålet besvärat mig sen i sommar gör inte saken bättre, snarare djupare och mer svårlagat. Suck. Varför är man så snål när det kommer till nödvändigheter? Det är sällan problem att slösa pengar på nonsens, men med en gång det faktiskt leder till något börjar man tycka att det är en nyttogrej och därmed en tråkgrej och "kan man så väntar man med det". Idioti som alltid. Tur i oturen att jag är student som uppskattar andra studenter, i detta fall folk från Tandläkarhögskolan, och att jag därmed får rabatt på halva priset. Länge leve förmånerna!

Annars har jag just stigit upp efter att ha sovit igen ett dygns vakenhet. Nattpass och praktik är en dålig kombo och jag ser ut som en sunkig heroinist. Halleluja, o kära onsdag. Återigen.

Att julfuska


Det är bara mitten på november, men vi är redan julpeppade och har laddat med både pepparkakor och glögg, börjat rusta julgardinerna och hamstrat värmeljus för mörka kvällar. Jag sitter och knåpar rim på oköpta klappar och har en ritning av årets pepparkakshus liggandes i lådan. Men ingen musik än, det får vara. Är det något jag hinner lessna på så är det Lusselelle och Nu är det jul igen. Julafton, visst, men sen är det bra. Förutom det får det gärna vara december flera månader i rad. Jag älskar det precis lika mycket som jag i smyg älskar min pappas dåliga humor och musikaler. Som inte längre är i smyg..

Fru Darin

Sök "darin idol 2004 bad" på youtube.com. Jag säger inget mer än att jag önskar mig honom här och nu, barnarov eller inte (har han fyllt arton?). Höftjuck4life, mister!

Annars då? Om jag drömmer att jag måste springa naken genom en stor samling människor medan min syster, Henrik Schyffert och den tjocka prästen (som jobbade hemma i byn när jag var liten) jagar mig med järnspett och paintballpistoler.. betyder det att jag är besatt av onda andar eller bara mentalt störd? Jag har hört att det var anledningarna till att folk brändes på bål back in the days. Det och häxeri. Jag räknar mina dagar.


Kvalitetstid hörreni

Det här med att uppgradera vänskap.. man glömmer som bort vad som finns när livet bara tuffar på, när alla viker av på sina egna vägar och man inte når att vanka i armkrok längre. Det är lätt att skapa en illusion om en avgrunds avstånd när det inte länge är "som det brukar vara", när man inte längre ser varann för urskogen emellan. Frustrationen är sällan långt bort när man tycker att man famlar i mörker.. Men så finns det dem som bara viker av på sidostigar parallellt med den egna vägen och som inte söker sig längre undan, vad som än händer under tiden. Som skuggor rör de sig på bara armlängs avstånd och vad man än tar sig för hänger de kvar tills själva solen slocknar.

Jag har haft en kvalitetshelg med E, min egen skugga. Vilka stigar jag än trasslar in mig på, alla återvändsgrändar och fallgropar jag stöter på, så skymtar jag henne mellan träden. Även om helgen bara bestått av beatboxfailure, täckbyxshopping och köttfärssås med spaghetti så är det vår tid och därför viktig tid. Och man skrattar bäst när man bestämt sig för att alltid skratta tillsammans. Så det så.

Fjantigt hyllningsinlägg, visst, men det ska hon ha, kvinnan. För att det är hon. Hon och alla andra som spatserar i min närhet. Utan skuggor som backar upp kan man snabbt missa att solen faktiskt lyser på en emellanåt.


Äckliga kvinnor

Finns inga. Min syster skulle nog säga jag och min behåring (förståeligt, kan tyckas). Jag påstår att kvinnor kan konsten att hålla sig fresh, men om någon är ute på tunn is är det flickorna på Playboy och Kirstie Alley. Och så klart är det väl alltid en liten kamp mellan de som skyltar med sitt skelett och de där man undrar om det faktiskt finns något skelett bakom det som kan tyckas som en enda stor geléboll. Men äckliga.. nja, de vet fortfarande att tvätta håret och uppföra sig.

Jag äter M&M och jobbar med tågluffsalbumet. Fantastiska minnen, varför är man inte alltid på tågluff?? (Den frågan kom inte upp när vi satt på sista tågresan hemåt, bara så det är sagt. Fascinerande vad några månader kan göra underverk för positiva tankar.) Imorgon ska jag gå på bio och dricka te på Schmäck och dricka vin på Teg och dricka...


Äckliga män

På min lista över äckliga män står alla svettiga mansgrisar som grovt överförfriskade stirrar ner i klyftan medan de kläcker det ena oanständiga förslaget efter det andra. Det är dem, Donald Trump och Kid Rock. Livskrismannen som ger mig rysningar och olustkänslor varje gång jag ser (eller hör, suck) honom. Hur kan folk över fyrtio tro att de ser ut som tjugotvå? Och vem vill se ut som tjugotvå? Jag förstår ingenting, men jag tror jag är allra mest upprörd över att min älskade Ellen just nu har Pamelas gamla misstag som gäst. Vad händer?

Rikard Wolff ger mig också gåshud, men mest för att han ser ut som en luden struts och är gift med en 30 år yngre pojkspoling. Barnarov med en skinny snabel, jag döör. Det är jävligt tur för honom att jag älskar Pojken på månen och Scar i Lejonkungen. Annars....


Smygreklam i ottan

Den som inte sett Klungan i höst har inte sett något i höst. Så är det bara. Det är vi som är hemgiften - se det!
Jag skrattade så att jag stundvis grät. Hade det inte varit för det faktum att jag redan tömt blåsan skulle en smärre olycka skett både en och två gånger. De är töntiga och rör sig otroligt fult, man vet inte om man ska imponeras eller bli skrämd av de fruktansvärt vrickade skämten. Åh vad jag älskar det!
Godmorgon

Guldets förbannelse

Den här förmågan att kunna hantera pengar verkar jag aldrig få besitta. När börsen hårdbantar är jag inte sen att hjälpa den på traven, som att jag igår framkallade närmare 300 kort för pengar jag inte har. Bara för att få scrapbooka på tid jag inte har. Eller att jag återigen råkade slinka in på cdon.com och nu vänta ett paket tjockare än brevinkastet. Hopplöst! Jag börjar förstå varför folk har revisorer och ekonomiska rådgivare. Jag skulle behöva nåt sånt. Eller kodlås på plånkan. Eller inget internet. Ja, lösningarna är många.. 

The Killers på mtvs Top10. Det är kvalitet!

Big city life

När jag var i Stockholm slog det mig att man inte kan passera sina ungdoms dagar utan att ha bott i huvudstaden (nej, grannlandets räknas inte! Landsförrädare, hej och hå). Där finns allt en tjugonånting behöver - rejäla shoppingstråk, klubbar, karriärmöjligheter och kvadratmeterstora krypin med utsikt över annat än granskog och en fyrkant identiska rödtegelhus. Och män, en oändlig skara män som väntar på att en norrländsk pingla ska storma deras hjärtan. Jag som har storstadsvanan närmast inpräntad i ryggraden undrar vad jag väntar på. Egentligen.
Och lättvint att ta sig både hem, till Oslo, Göteborg, världen..

Undrar om det är dagens överkonsumtion av skumtomtar som sätter hjärnans fantasicentrum på högvarv, eller om mina alla dygnets timmar framför teven får samma centra att sparka bakut. Vad det än är, får det mig att instinktivt vilja skicka en kaskad kräks över både vårdvetarhuset och Ålidhem, ta Rusty under armen och frakta oss ifrån alltihop.

Gudars, jag är mentalt understimulerad och babblar iväg. Förlåt mig, jag har feldoserat alvedon idag och jag ser stjärnor. Ett försök till förklaring och bön om förlåtelse? Alla inlägg kan inte vara perfekta..


Favorit i repris?

Jag vet inte hur jag lyckas, men återigen ligger jag sjuklig och förbannar min nyförvärvade bacillmagnet i kroppen. När hände detta? Jag som hela min uppväxt avundats mina sjuka, hemmaliggande vänner när jag själv släpat mig kärnfrisk till skolan dag ut och dag in. NU, när jag som minst har tid för det, drabbar det mig. Hela tiden! Febertoppar och fotbollshals och hosta som pappa brukar beskriva som -Du skulle aldrig ha rymt från sanatoriet. Suck..
Men man kanske inte kan förvänta sig annat när man brakar runt i hundrasjuttio hela tiden, helgen har varit en tiopoängare och krävt energi därefter. Bästisfest (att låta en dricka med en annan blir ofta lyckat för mig i mitten), restaurangmiddag (no disk, värt varenda slant), farsdag (tårta!), Maxishopping (ja, det är bara folk som varit där en torsdagkväll med en lång handlingslista som förstår vad jag pratar om. Ge mig en karta och en flaska vatten), Oslo goes Umeå (guidade turer på 8ans buss är underskattat) och filmmaraton (vad har vi inte sett?).

Idag då? Mama Africa är död och jag har ingen frukost. Idag är en mer dyster dag.

En bild

And perfect days will pass us by as we walk along


 
 
 

Alla dessa livsval..

Folk får säga vad de vill, alla "riktiga" filmer till trots - Notting Hill är och förblir numero uno! Jag kan alla repliker och minspel, skulle kunna göra en fantastisk enmansshow av hela grejen. Den tar mig till en annan planet varje gång, alla hundra gånger jag sett den (kan det bero på mitt eget omåttliga behov av att vara känd och stå i blixtarnas sken?? I wonder... ). Hugh är min töntige prins och Julia hans världens vackraste prinsessa. Om jag var tvungen att välja en enda film jag fick se resten av mitt liv, säger jag piece of cake!

Nåt som inte är lika enkelt är om man måste välja mellan att ha penisar till fingrar eller pungkulor till tår. Tricky..


Höjden av lyx

Att hamna i en sovkupé (inte en avskräckande liggkupé man delar med två entusiastiska backpackers från Japan, en svettig gammal slaktare med vidriga historier i bakfickan och en mamma med sina övertrötta tvillingungar på tre bast. När man egentligen bara vill sova vill ingen annan det och man får snällt sitta och lyssna med sockerdricka i både armar och ben tills klockan är alldeles för mycket och man måste mobilisera den sista gnutta energi man besitter för att lyckas montera ihop sängen och krypa ner under den tunna filten till ljudet av både timmerdragare och luktpruttar. Det är inte lyx!) med färdigbäddad säng, riktigt täcke och ett handfat med rinnande vatten. Och sen upptäcka att man ska få vara ensam. Helt ensam. Inga upprörda tanter som vill prata om ohyfs och samhällets nedergång, inga barn som ska protestera och gråta, inga högljudda tonåringar (gudbevaremigväl) och ingen annans nattsvett. Bara jag! Åtta timmar sömn genom Sverige var det perfekta avslutet.
Good day folket!


Stockholm, sköna Stockholm

Jag förärar huvudstaden med min glans. Gavin var fantastisk och jag skrålade mig hes och lycklig. Karicia var lika söt som förväntat och jag bebismyste tills armarna värkte och tröjan stank av kräks. Underbart! Nu ska jag och Mimmi leka kulturella och springa på museum, Stockholm mulnar nämligen.
So long.

RSS 2.0