I afton Lantz

Jag kan inte sluta läsa Annikas gamla 9½ månad, jag ligger och skrattar högt för mig själv för varje sida jag avverkar. Jag undrar om det är för att jag, hur weird det än låter min egen barnlöshet till trots, faktiskt vet hur det är att leva småbarnsliv och känner igen mig i allt för många situationer. Min lilla Fridababy och hennes vilding till bror satte mig på prov i ett års tid, rätt före illbattingarna på mitt småbarnsdagis gav mig en omgång som heter duga. Jag tror inte det är någon skillnad på norska och svenska barn. Jag tror heller inte att det är någon skillnad att vara småbarnsmorsa och au pair i ett hem med föräldrar upptagna på annat håll. Alla kids är små duracellkaniner med bottenlösa magsäckar och egna världsproblem, närmast vuxen får ta smällarna hur som helst. Annika, fantastiskt! Min tågresa är räddad!

Mitt nya jag

Jag har nu tagit på mig mina sprillans nya brills som landade i postfacket imorse. Det är en omställning vill jag lova, men från att tidigare knappt varit medveten om att jag haft glasögon på mig kan jag nu meddela att jag både ser och känner att de är där. Tyngd, färg och en på-köpet-intelligens för 700kr (ingen ser smartare ut än de som sitter med sina fyrkantiga glasögon bakom ett par böcker. I och för sig saknar jag böcker, men jag tycker att det ser rätt intelligent ut ändå. Som en karriärshungrig, spänstig 40+lady, eller en strikt 27nåntingfjant som styr upp glasögonen på näsan var femte minut medan han utförligt och långdraget förklarar nånting som enbart Nobelpristagare i fysik någorlunda förstår sig på. IQ 4000 säger jag bara!). Mina är i alla fall randiga.. på nåt vis. Jag borde demonstrera, men jag tycker det känns drygt. Kom och titta, jag står i mitt fönster vardagar mellan 15-18. Helger troligtvis hela nätterna ifall ni bjuder på vin, för en tia bjuder jag på show. Och där lät jag just som en flicka från Amsterdams röda gator..


Tillbaks till vaxhistorien

Klockan är snart halv tolv. Success! För att hålla mig vaken gav jag mig ut på djungelsafari igen. Eller rättare sagt, jag försökte. Mina vinterförberedda spiror skulle få sig en omgång, allt för att kunna göra en mycket mer elegant entré i huvudstaden. Men med enbart en hyvel i högsta hugg kom jag inte långt. Fotknölarna, sen var rakbladet trubbigt och förbrukat. Engångshyvel eller inte - kommer man inte förbi min smalaste kroppsdel (anklarna, gott folk, anklarna) är det inte mödan lönt. Det är ett tecken på vax4life och jag är inte redo. Självplågeri har slutat vara min grej, så mina bekanta får stå ut med ludet mys. King Kong-style, det är min grej.


Jag är en pensionär

Jag vet inte om det är av tristress, tvprotest eller faktiskt äkta trötthet, men de senaste fyra(!) kvällarna har jag valsat i säng redan halv tio vilket medfört klarvakna ögon klockan halv sex varje morgon. När blev jag 72? Min stora glädje i livet har bestått av att håna mina föräldrar som haft rutin på detta så länge jag kan minnas. Nu uppvisar jag exakt samma beteende själv och undrar förvirrat om jag ska sluta mig till det jag kallar Pensionärsklubben, eller om jag ska knipa igen och tvinga mig till sittande ställning i soffan en timme extra på kvällen. Men alla tvprogram är faktiskt skit (jag saknar Scrubs) och risken att jag dörnar omkull efter en kvart är överhängande stor. Oh store Orakel, giv mig klarhet!

Att det däremot ger mig hundra timmar extra varje morgon är faktiskt ingen dålig deal. Klockan är nu tio och jag har hunnit göra mer än jag annars hinner på en vecka. Jag har packat och laddat iPoden, beställt kort och haft nåt slags hemmaspa - allt för att vara redo inför kommande helgs resande. Norrköping och Stockholm - are you ready för en fantastisk norrlänning? Ikväll ska jag trotsa 21.30 och vara vaken till två, allt för att lyckas sova på tåget imorgonnatt. Det är så värt att sitta obekvämt i fjorton timmar för 97 kr. Eller..?

En sån dag, min dag

Jag lade ner mitt huvud vid sidan om henne och strök min hand över hennes fjuniga hår. Med min andra hand masserade jag hennes lilla mage och nynnade försiktigt visor jag kunnat sen jag själv var barn. Ljudet från när hon sög på nappen verkade lugnande, hennes gråt började sakta tystna. Illamåendet från de giftiga medicinerna började ge med sig och hon fick behålla den lilla koppen välling vi pumpat in genom en av alla de slangar som slingrade sig in i hennes tunna kropp. Medan hon långsamt föll i sömn blundade jag och önskade till någon som kanske hörde, att den lilla, sjuka flickan i mina armar ska få hinna fylla två...



...


Guldbröllop

Till trots för promillepåverkat inlägg igår mår jag bra idag. Dans och god mat på fysikgränd, kändisar på stan och en efter-taxin-kram - det är alltid roligast i bästa vänners lag!

Mormor och morfar har dagen till ära stått ut med varandra i 50 år och ingen av dem ser ut att klaga. Det är värt en guldsprayad prinsesstårta och trerätters middag. Och vi blir överösta med back in the days-historier som fänger, fascinerar och stundom förvånar. Det är skönt att fira sånt här, jag får förnyad tro på kärleken.

Johanpartey

Jag och johan sitter och dricker öl. vi vill inte leka med de andra barnen. vi äter mandrariner. Ha en trevlig fredag people. Hej


johan: Tjejkörd kille söker tjej med bra ekonimi och ett stort dubbel garage. märk kuvert med till pojke alldeles för mogen

Världen utanför

Jag har just fått ett meddelande från min yngsta syster. Hon befinner sig i Tanzania, tusen mil härifrån, och förgyller några svältande småkids vardag med nya leksaker och barnkläder från ett mycket tidigt nittiotal. Jag är stolt och hon är knäckt. Världen ser olika ut från olika vinklar och hon har just sett det från en ny sida, den man inte ser från 8000kronorssoffan köpt på Mio iklädd Monkeyjeans och ny frisyr, med ögonen på plasmateven och tankarna på saker som Jag borde köpa en ny mobil. En fin illustrering av vad vi gör på dagarna och vad afrikanska barn inte gör.
Min syster kommer hem brunbränd och tio år äldre inuti. Det blir bra, jag saknar henne.

Mama I'm comin' home to youuuu

Imorgon är det slut. No more miss Inlandsbo. Och efter att i åtta veckor ha stirrat på björkarna bakom huset, vars höstlöv gulnat, ramlat av och rostat ihop, ska jag äntligen umgås med homo sapiens igen (Sussie, du är bara en bäver). Djeaz!

Ps. BB var pricken över i.


Fans fejkcelebs

Det är väl kanske ingen jättehemlighet att kändisliv alltid fascinerat mig och att min högsta dröm sen jag började välja bort serietidningar mot kändistidningar där i åttaårsåldern, varit att leva i offentlighetens glammiga strålkastare. Till listan över indikationer på min besatthet kan säkert tilläggas min framtida tilltänkta, herr prins Carl Philp.
Men! gott folk, nånting är på gång.. jag har vid upprepade tillfällen den senaste tiden kommit på mig själv med att irritera mig och närmast håna de välbekanta ansikten jag ser i rutan eller på tidningarnas skvallersidor. Allra främst de svenska poppisarna. Jag undrar om det relativt nypåhittade bloggintresset kan vara en bidragande orsak, att det plöstligt dyker upp nobodys på röda mattan som hamnat där av den enkla anledningen att de berättar för hela världen att de äter skinkmackor till frukost medan de funderar på om de ska orka ringa försäkrings- kassan eller inte - något som välden tydligen är oerhört intresserade av att veta. Min kändiskåthet till trots, jag vill fortfarande att de som skrider fram i exklusiva kreationer ska vara värda sin plats i rampljuset. De ska ha åstadkommit något som ger mening till andra (mig). Jag har så svårt att förstå hur information om en total främlings städleda och färg på handväskan kan ge mening till någon. Inte till mig i alla fall och därför irriterar jag mig.

Snälla kännigendisar, gå hem! Egosamhället börjar gå för långt när plöstligt alla tappar markkontakten likt heliumballonger! För att få ner alla 20nånting-viktigpettrar på jorden krävs ett gemensamt antiintresse för bloggfenomenet. Visst, fantastisk idé som Andy Warhol kläckte för länge sen, men i och med att folk slutat med klockarmband så glömmer de också räkna sina fifhteen minutes of fame och hänger sig kvar längre än befogat.

Det slår mig så ofta... varför bloggar jag?  


Veckan före veckan

Jag har börjat förvandlingen - pmsdraken är i antågande med ett extremt chokladbegär, redo att duscha vem som helst med spydigheter. Och framför mig ligger en period full av hysteriska skrattanfall åt kissochbajshumor, raseriutbrott över odiskat och felstavat samt litervis av tårar över gripande tevereklam. Hurra! Men jag är glad att jag återigen är ett hormonmonster i Fritt Fall, jag ska se Riskförlossningar på teven och inte vara avundsjuk. Det är sånt som kan trösta mig, det och en stor Marabou mjölkchoklad. Ska inte det räknas som nödvändigheter i dessa tider? Jävla köpstopp...

Frostland

En sån här dag har jag väntat på länge. Minusgrader och klarblå himmel, spegelblankt vatten och frostknaster under skorna. Gamlingarna i full vargavintermundering som hänger över rollatorerna och fäster en mycket skeptisk blick på sjuttonåringarnas strumpbyxprydda ben och kvarvarande sommarklänningar. Väderintresset över kassadisken på Konsum slår nya rekord, -Ja nu är vintern på väg, första snön, ska det hålla i sig, bytt däck? och så vidare.
Och det ångar när man andas.. Jag behövde den här dagen idag. Och pizzan till middag, en fenomenal kombination för ett högt hängande slutbetyg av min första och sista lördag i Lycksele.

Skål på dig, helgen! 


Live or die

Idag fick jag mitt först dödsfall. En halvtimme efter att jag fått veta att jag har plats på förlossningen nästa vecka. När någon tar sitt sista andetag, dyker det upp en ny liten skrutt någon annanstans som tar sitt allra första. Och jag står mitt upp i alltihop - gränslös glädje och bottenlös sorg. Det måste vara en plan med det, någon har bestämt att det ska rulla på så. Hur fan kan det annars vara så noga uträknat?

Ironi när det är som bäst

Jag har bytt layout. Jag är så uttråkad att jag roar mig med sånt fjams. Bloggaren som hatar bloggar har just redesignat sin egen. Underbart! Bara för att inte gå för långt blev det tråkbasic. Skratta gärna, det kommer jag göra när jag blivit människa igen.


 


Färdigslösat

Någon som vill spela Postkodlotteriets 50-50 med mig? Till trots för mitt förra inlägg så byggdes inte Rom på en dag, jag kan behöva lite klirr i kassan (och chansen att bli upptäckt ökar dramatiskt med ett teveframträdande). Efter att smågluttat lite på Lyxfällan, låtit ungefär vart tredje ord ur pappas ekonomipredikningar faktiskt fastna någonstans och för att jag helt enkelt måste överleva, har jag infört det ack så nödvändiga Köpstoppet. Inlandet har gjort mig ont, tristess och ensamhet har bosatt mig framför min nya bästis Internet och dess möjligheter till pengaslöseri. Visst, jag har schyssta hörlurar och T-shirts hemma, filmer och musik som räcker år framöver, konsertbiljetter och färdiga resplaner i kalendern. Men jag har också en tom plånbok som behöver gå upp i vikt, vilket rimmar illa med att varken arbeta eller låna pengar. Därför får det var nog nu.

Bjud mig på middag, för jag kommer inte bjuda er.


Pengalycka

FINANSKRISEN ÄR ÖVER!! HURRAA!! FONDERNA GÅR UPP IGEN!! I'M RICH AGAIN!! JAAAA!!


Ja, det är inte mycket som ska till för att värma ett nedstämt studenthjärta..

Enough is enough

Nu är jag less. Nu vill jag flytta hem igen. Nu vill jag vara umebo varje dag. Fantastiska sju veckor, men Tack någon för att det bara är en kvar. Borta bra men hemma är faktiskt bäst! Kan detta bero på att jag är sjuklig och därmed har ett plötsligt systerbehov? Eller att jag känt mig isolerad tillräckligt länge? Vet inte, men nu är jag less.


Bilistligist

När jag kör bil kör jag fort. Oftast för fort. Är det 50km/h kör jag sextio, är det 70 kör jag nitto osv. Jag om någon borde ha blivit vägfotad, fått dryga böter och tappat körkortet åtskilliga gånger under mina fem år som körduglig. Jag vet det och ändå gör jag det. Kör för fort. Men när man är småligist och tänjer på lagens redan långa arm kommer man undan. Bankrånare haffas, mördare buras in. Hastighetsförbrytarna kör vidare, nästan jämt.
Det är jag och min mor som kör så det viner i trädtopparna och det är också vi som aldrig ens skymtar farbror Blå efter vägen. Övriga, betydligt mer laglydiga, familjemedlemmar har inte bara en gång åkt dit för simpla engångsföreteelser. Fruktansvärt irriterande. För dem. Inombords småler jag och tänker att Se vem det gynnar - jag kommer fram fortast och har mest pengar på kontot. Moahahaa!

Påminn mig om min uppblåsta kaxighet när jag så småningom vaknar ur koma på intensiven. Jag kan behöva höra det då..


Yesterday



 OSLO4LIFE
04-07

Eremitvarning

Jag sitter i en stuga vid fjällets kant och tittar ut över ängarna där solen just försvinner bakom grantopparna. Jag har förberett middagen till mannen som ännu är på jakt, vi ska fira med whiskey ikväll om det gick bra i skogen. Tidigare idag var jag på byn och köpte tidningen, i vilken jag noterade en dokumentär på svt 2 ikväll om samernas kamp om land. Jag och mannen tänkte se den, så middagen får inte bli för sen......

Typ. Det här är min helg. Jag tänkte vara smart och kombinera sjukdomsåterhämtning med pluggro, men håller redan på att bli lite tokig av ensamheten. Pappa älgjagar och har snart varit borta i tolv timmar. Jag har lyssnat igenom åtta cdskivor, löst en halv korsordstidning och ätit Bullens pilsnerkorv hela dagen. Avslappnande, visst. Feberfri, joda. Men när min mamma ringde för en kvart sen ryckte jag till när jag hörde min egen röst. När man inte pratat på närmare ett dygn hinner man glömma att man har den förmågan. Innan söndag är jag stum.


En dagens

Dagens Hahahahaaa - Elin Lantos Britneyvideo. Hej tönt. 
Dagens Rysare vi minns - gå på en allmän toalett och när man sätter sig är ringen uppvärmd. Ståpäls...
Dagens Surprise - restaurangmiddag, pappa betalar.


Jag ligger under täcket med feberyra och ispåse på huvudet. Då får man skriva sånt här. Krya på mig.

Den nakna dammsanningen

Våra grannar, eller rättare sagt familjen som bor i huset, dammsugar tamejtusan hela tiden. Varje dag man kommer hem från lasarettet hör man hur det surrar och hur det där TVShopssmala munstycket dras över golvet. Ibland är det mamman, ibland husets far. Och alldeles för sällan lille sonen.

Vi (eller ja, Sussie) dammsugade igår. För första gången. Sex veckors ansamling av diverse mikroskopiska ting rakt in i påsen. Man kan nu tro att vi är världens äckligaste och lataste människor. Jag skulle snarare kalla oss energisparande. Vi befinner oss i lägenheten runt 40 h i veckan och då sover vi 30 utav dem. Slutkörda studenter efter hårda inlärningsdagar på outforskad mark - att gå hem och ödsla eventuell överbliven ork på något så basalt skulle vara en waste. Är det inte nog tappert att stå och laga matlådor klockan elva på kvällen efter tolv timmars action?

Nej okej, den här går inte att rädda. Inga undanflykter i världen kan rättfärdiga upprepade tillfällen av hårfönstricket (- syns det inte så finns det inte) och sympatin för köksverksamheten kan vi nog räkna som bortblåst när ni nu kanske förstår att hälften av våra mackor och makaroner och dylikt legat i spridda skurar på golvet. Mamma, det här kan du faktiskt se som ett misslyckande. Och Suss, detta erkännande drabbar även dig (moahahaahaa) även om du var den agerande hjälten.

Två veckor till, sen ska vi bli rena igen.

Google Sökord: glasögon online

Imorse vaknade jag projektpeppad. Överst på listan: get new glasses. Mina gamla transparenta ger mig ingen glädje längre. Inga nya karlar på kroken heller, så det är dags att gå vidare. Del ett gick av stapeln idag på Linsa här i vildmarken, sen småstruttade jag hem för att nu ha avverkat del två i timmar framför internets glasögondjungel. Och nu är jag inte lika projektpeppad längre.. Så kopiöst mycket skit det finns! Fula bågar som nån klimakterietant i Kiruna beställer för att tro sig vara, som mormor säger, hipp. Eller så har alla Dambågar nån slags rosaglittrigblommig atteralj som får mig att nästan åla av stolen. Jag som gick in med hjärtans lust och fast beslutsam om att inte tänka black boring, känner mig nu som omslagsbilden av the Shining och har i all ilska beställt hem två svarta(!) provbågar.
Och jag skyller detta nederlag på Anna som är ägare till de snyggaste bågarna i hela cyberspace och som med dessa målade upp en fantasibild om billiga, hotta grejer just för mig. Jag skyller även på CSN och de låga bidragen. Frågar ni mig är det helt logiskt att höja det ett par laxar så att vi studenter får möjlighet att se bra ut och därmed öka vårat välbefinnande, status och i slutändan säkert vårat studieresultat också. På nåt vis.

Suck.


Diskohelgen

Ja, så var en lördagsnatt åter till ända. Efter att ha grundat på dubbeldate med älgfilé och klyftpotatis peppade vi till med gammal musik från millennieskiftet med curves-tema, allt innan vi styrde våra racers genom regnet till inflyttningsfest hos dubbelS. Invito blev sedan slutmålet med diskodans och barhäng. Halv tre dog jag i sängen och hej söndag, helgen var över.
Utvärderingsdags. Förfester är och förblir det roligaste man gör en partykväll! Man känner det när man har en och man konstaterar det bittert när man lämnar utestället en bra stund innan stängning. Visst, inga regler utan undantag, men allt man vill är egentligen att dansa och var får man bäst musik för det om inte från sin egenkomponerade playlist på iTunes? Så, för att vara social och dricka öl tänker jag aldrig sluta gå på våra älskade pubar. Men för en lyckad, dansant kväll tänker jag härmed slå ett slag för dunkadunka ur stereon och välkomstbål till gästerna, medan dörrarna står öppna till framåt morgonkvisten! Välkommen!



  
  

Men dröm konstigt

Jag är en person som lever ut vilda fantasier på nätterna. Eller? Jag drömmer saker som att sjunga Jon Secadas gamla Just another day i en badhusdusch tillsammans med Maria Lundqvist och Anna Book. Sen går jag i penisfobiterapi (är det ett ord?) med Tina Turner och pratar engelska genom hela drömmen. Och vi är precis lika rädda, båda två. Jag undrar vad man bearbetar när man drömmer sånt här? Kära Bullen, är jag normal?

Som sagt..

Grattis Mimmin på din stora dag!

Nu har jag helg. Mammamys, Linnealunch, Emmafest och systerhäng. Mitt schema, good bye


Vi födelsedagsäter

...fortfarande. Suss hade birfday igår och det var sweets i hela lägenheten. Nu hittade jag rester och tyckte att det var en fin frukost. Halleluja för kolhydratdieten! Anyhow, vi bowlade och det blev restaurangmiddag. Och red, red wiiine.. Min mor fick en sång eftersom dagen även var hennes. Folk som tycker om att dela dag med andra... Det är så typiskt. Det kan gå en månad utan en enda birfdaykid, men sen kommer mardrömsveckan när alla plötsligt har födelsedag samtidigt. Gärna två-tre samma dag, en dagen innan och två till innan veckan är slut. Kontot töms och man har stora svårigheter att hinna runt på alla fikabjudningar och ringa alla sina avlägsna. Och sen dör stormen ut och man är kalasbefriad i fyra nya veckor. Varför? Man borde ha elva vänner punkt. En för varje månad (december behåller jag för mig själv). Kanske dags att selektera i vänskapskretsen? 


RSS 2.0